28-09-13

Europeanen wandelen in China.

Foto uit een reeks van een Nederlander.jpg

Tijdens de tocht in Zhaitang hebben we een tijdje met een Nederlander gewandeld die in China studeert. 

Deze foto van ons en andere Europeanen komt uit zijn reeks. 

Klik hier voor zijn volledig foto album.

Klik hier voor de website van het wandelevenement, dat zo een tienduizend deelnemers telde.

16:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml

Yong He Gong

 

In Beijing bezochten we de Lama tempel Yong He Gong, op dinsdag 17 sept 2013

Bij het toegangsticket kregen we een mini-DVD-je met deze uitleg en toelichting erop. 

15:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

27-09-13

Vaarwel China

De dag van de terugkeer.
In Shanghai opgestaan om 5 uur. In onze tijd is dat 23 u van de vorige dag. Het tijdverschil met China is 6 uur. 
Vertrek vanuit Shanghai om 9u20 met vlucht AY058 van Finnair. Aankomst in Helsinki om 14u35 Vertrek vanuit Helsinki naar Brussel met vlucht AY813 om 15u30. Aankomst in Zaventem bijna om om 17u.

00:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

26-09-13

Onze laatste dag #China

Na het ontbijt, bracht de autobus ons naar een waterstadje. Zhujiajiao is de naam van het dorpje dat we bezochten. Het is een vissersdorpje van vroeger dat nu een district is van Shanghai.
We wandelden ginder langs tempeltjes en andere gebouwtjes. We stapten over de vele brugjes.  Vele winkeltjes, het ene naast het andere, verkochten souvenirs en etenswaren. Heb je zin in een geroosterde varkenspoot? Heb je liever vis? Of kies je voor de zoetigheid,  koekjes of nougat?
Aan de taoistische tempel van de stadsgod spraken we af. Enkelen van ons lieten in de tempel hun toekomst voorspellen. De priester vertelde ons dat ons een behouden terugkeer wacht.
Met kleine bootjes vaarden we terug naar de ingang van het dorp. 
Nu rijden we met de autobus terug naar Shanghai voor de middaglunch.

08:40 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

25-09-13

Een eiland in de delta van de rivier Yangzi

Zochten we het gisteren in torenhoge gebouwen van meer dan 400 meter hoog in de hoge financiële zakenwereld,  vandaag koos onze tourleader voor het agrarische, lager bij de grond.
Met de bus reden we door een lange tunnel en over een lange brug naar het eiland Chongming.  
Shanghai heeft geen bossen.  Opdat de stadsmensen zouden kunnen ademhalen is dan een bos aangelegd.  We maakten een wandeling doorheen het Dongping nationaal bospark. Het bos is aangelegd tijdens de culturele revolutie door 220.000 studenten. Zo las ik op een bord bij een herinneringsmonument in het midden van het bos.
Dit aangelegd bos vormde het ochtendgedeelte van vandaag, woensdag 25 september.

Voor het middageten trokken we naar een ecologisch agrarisch dorp, waar we verschillende boerengerechten aten in een  plaatselijk restaurantje. Het was soms raden wat er op de draaitafel terecht kwam. Maar niet getreurd.  Kende onze gids het Engelse woord niet , dan vroeg ze aan de mevrouw van de keuken om ons de groenten te laten zien, zoals ze uit de moestuin kwamen.
Een van ons wist zelfs zaaigoed los te krijgen van een boer.

We toerden verder door het rurale gebied en stopten voor een tocht door het Xisha Wetland Park.  De wetlands zijn een vochtig gebied onder invloed van de getijden. Krabben zijn blijkbaar hier een lekkernij. Heel wat Chinezen vingen er, en hadden snel een zakje vol.De wandeling van ongeveer een uurtje deden we volledig over aangelegde houten paden. Heel wat uitkijkposten en borden met uitleg onderweg,  Gelukkig voor ons ook in het Engels. 

Het platteland in China is niet le plat pays zoals wij dat kennen. China is België niet.Dat leerden we vandaag, met deze busrit van twee uur vanuit de binnenstad van Shanghai.

14:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

24-09-13

Met de lift naar de 100ste verdieping

Met de lift naar de honderste verdieping. Neen, ik zou liegen. Met de lift naar de 94ste verdieping. Dan met roltrappen naar de 97ste verdieping. En dan weer de lift nemen naar de 100ste verdieping. Heel de wereld ligt daar beneden onder je voeten, Afin niet heel de wereld, maar wel heel Shanghai. We hebben de Shanghai World Financial Center toren bestegen. 492 meter hoog. Het lukt niet altijd om zo daarboven een wijds uitzicht te hebben. Wolkenkrabbers komen soms boven de wolken uit, en dan zie je niets, toch niets meer dan vanuit een vliegtuig dat het wolkendek overschreden heeft. Maar vandaag was het helder. We hebben veel meer gedaan vandaag in Shanghai, maar dat vertel ik een andere keer!

17:48 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

23-09-13

Naar Shanghai

Vandaag na het Chinese ontbijtbuffet in Yangtsuo reden we naar Guilin.  Daar bezochten we de prachtige druipsteengrotten van de Reed Flute.

Iets na de middag vlogen we naar Shanghai.

Op de luchthaven gebruikten we de maaltijd weer aan zo een grote onde tafel met een glazen draaischijf in het midden. We zijn met zijn 40, en zitten aan 4 tafels met 10. De verschillende gerechten worden op de glazen schijf gezet. Bij het plaats nemen aan tafel staat meestal de thee al klaar. Dan komen verschillende vleessoorten en groenten.  En rijst natuurlijk. Noedels krijgen we niet vaak. Noedels zijn goedkoop en worden als een snelle hap beschouwd. De meeste gerechten kunnen we na die 2 weken in China wel al bepalen,  maar de Chinese naam ervan, daar vragen we zelfs niet meer naar. Als de meloen op tafel komt weten we dat het opdienen hiermee afgelopen is.


De Chinezen zijn voorkomend en leggen voor ons er bijna altijd een vork bij. Met stokjes eten hoort bij China en dat doen de meesten van ons ook.

Eten is in China een sociale gebeurtenis bij uitstek.

14:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)