02-10-13

Kwartels wandelen in het bos.

5okt2013 boswandeling.jpgWandelen bij de Kwartels in Oosteeklo.
Dat staat op mijn wandelprogramma voor zaterdag 5 oktober.

Het is nog mooi nazomerweer. De herfst met haar mooie kleuren en paddenstoelen is toch ook al in het land.

Ideaal om in de bossen te wandelen.

De wandeltocht vertrekt vanuit de parochiale kring aan de kerk van Oosteeklo.
Als afstanden worden 7, 12, 18 en 24 kilometer uitgepijld. 
Het is een wandeling die je aan eigen tempo aflegt. Je kan vrij starten tussen 7u30 en 15 uur.

Ondertussen zag ik dat de website van onze club in een nieuw kleedje zit. Ga maar eens kijken op; http://www.dekwartels.be/

17:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

Original Mountain Walking Route

imlVoor ons als IML-wandelaars in het verre China was zaterdag 14 september de eerste wandeldag in het westen van Peking. We kregen voor de wandeldag een uitgebreid lunchpakket mee, met een worstje, melk, zachte pistolets en een ei gekookt in zwarte sojasaus.

We konden kiezen voor de afstand van 20 dan wel 30 km. Er was ook een 100 km, maar daar nam niemand van ons aan deel. De selectie eisen waren te streng. Ook voor de kortere bergwandeling gold een leeftijdgrens van 65 jaar (born before Sept 14th , 2001 and after Sept 14th , 1948 – staat er in het reglement). Gelukkig voor mij was die regel niet voor onze IML-groep van toepassing. Maar het zegt meteen wel, dat het geen gemakkelijke wandeling was. Zelf was ik bij het groepje dat voor de 30 km koos. Na de startscanning begon de wandeling braafjes in het stadje. We verlieten langs brede wegen het stadje. We passeerden tempels en vakantieverblijven. De 20 km splitste zich af, na een paar kilometer en had meteen een flinke klim. De 30 en de 100 bleven nog even op goed begaanbare wegen. De charmante dorpjes bekoorden ons. Het verwonderde ons wel dat we zoveel wandelaars tegen kwamen in tegengestelde richting. We liepen door wondermooie rotsformaties, en wij vormden als Europeanen een geliefkoosd onderwerp voor de vele Chinese fotografen. Na 11 kilometer splitsten de 30 en de 100 zich. Nu hadden wij een steile klim te verwerken. Amaai zeg! Het verwonderde ons nu niet meer dat wandelaars hier rechtsomkeer maakten, en de 11 km terug wandelden.

imlWe klommen langs steile nauwe paadjes de berg op. We waren op 420 m gestart en ons hoogste punt  was op 1188 meter.  Af en toe rusten om bij te komen en dan de volgende bestijging aanvatten. De wandeling was goed aangegeven. Iedere kilometer lag er een gemerkte steen met daarop de kilometerstand en de hoogte. Ondertussen konden we genieten van de weidse uitzichten over de vallei. 5 kilometer aan een stuk steil klimmen over een aarden en rotsig pad.  Soms was het eerder kruipen dan klimmen.  De inrichters wisten duidelijk wat dit voor een moeilijk stuk was. Om de paar 100 meter zaten vrijwilligers om in te grijpen en zo nodig te helpen. Op de tocht was er onderweg geen controle met knipkaarten, afstempelen of scannen. Wel waren er referees op het parcours.

Ongeveer op de helft van het parcours waren we op het hoogste punt. We vonden het tijd om wat te rusten, maar vonden naast het smalle pad eigenlijk geen mooi plekje. Dan maar van de nood een deugd gemaakt en eerder staand dan zittend wat van ons lunchpakket gegeten.

Dorst hadden we niet. De watervoorziening was voldoende, eerder overdadig. We kregen flesjes met water, en net als de lokale wandelaars hielden we ons leeg flesje bij tot wanneer we een afvalverzamelpunt tegen kwamen.

imlNa de stevige klim volgde nu de afdaling. Hoewel die ook geregeld geweldig steil was verliep die voor ons vlotter dan de beklimming. Wellicht kwam dat omdat we nu gedurig de vallei voor ons hadden, waardoor we bijna permanent van het panorama konden genieten.  De kilometers 16 tot 20 waren hoe dan ook nog vrij pittig, De volgende 5 waren redelijk en de laatste 5 kilometer van het parcours waren gemakkelijk.

Eens we de smalle bergpaadjes achter ons hadden, vormden zich weer groepen. Het was weer gemakkelijker om te babbelen met elkaar.
We stapten nu door dorpjes langs een route die het bevrijdingsleger eertijds aflegde, en dat werden we gewaar aan de vele standbeelden die we onderweg passeerden.

De wandeling over de Leaning Buddha Mountain liet op ons een diepe indruk na  van de eenvoudige schoonheid van de natuur, van de Boeddhistische cultuur en van de weg die het bevrijdingsleger aflegde.

Klik hier voor de foto's die ik op het internet geplaatst heb.
Klik hier voor de foto's die Micky op het internet plaatste

08:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml

Tweede dag in Peking.

DSC08878.JPGMet alle Chinezen, maar niet met de deze.

Vrijdag 13 september vervolgden we ons bezoek aan Beijing. We passeerden het Tiananmen plein en waren verwonderd hoe massa’s mensen al stonden aan te schuiven om het mausoleum van Mao te bezoeken. Ons doel was evenwel het zomerpaleis van een Chinese keizerin-moeder. Een mooie tuin met wel aparte verwezenlijkingen. We wandelden langs het meer, en bewonderden de marmeren boot. We zagen de plek van waar de keizerin ging bootje varen, en liepen door een lange wandelgalerij die opgesierd wordt door allemaal verschillende schilderwerken op de balken. We zagen ook hoe ginder gras wordt aan DSC08900.JPGgepland. Polletje per polletje wordt in de grond gestopt.

Even was er bij ons paniek bij het buiten gaan. We waren twee mensen van onze groep kwijt. Onze gids Nancy vond ze gelukkig terug. Met de volledige groep konden we zo naar een restaurant, en we konden weer gaan eten. Weer de stokjes gebruiken, om te genieten van de verschillende schotels.

Het bleef bij het water die vrijdag. ’s Middags flaneerden we langs het Shichahai meer, vooraleer de autobus ons naar Zhaitang bracht.

Bij Picasa heb ik al mijn foto's geplaatst van het begin van deze reis tot en met de openingsreceptie in Zhaitang. Klik hier.

04:17 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

01-10-13

Onze eerste dag in China

DSC08786.JPGDe donderdag in Beijing

12 september was onze eerste dag in Beijing. Eerst werden we naar de Hutongs gebracht. De Hutongs zijn de straatjes van Beijing waar de mensen woonden. Meestal huizen met tuinen, maar wel smalle straatjes. In een plaatselijk restaurant kregen we onze eerste middagmaal. We maakten kennis met een variëteit aan gerechten, die op een draaitafel worden geplaatst. En het was gelijk op zijn Chinees: eten met stokjes.
Onbedoeld maakten we ook kennis met erbarmelijke toiletten. Maar ja, dat behoort tot de couleur locale,  zullen we maar denken. We waren gewaarschuwd voor het vervolg van de reis. China is overigens in het algemeen een proper land.

DSC08795.JPGDe autobus bracht ons door de Hutongs naar de Verboden Stad. Niemand mocht daar binnen vroeger, tenzij de keizer, zijn concubines en zijn gevolg. Nu is die stad voor het publiek open gesteld. Het zijn grote gebouwen en ruime betegelde pleinen. Weinig groen. Onze gids Nancy vertelde over de verschillende dynastieën die van hier uit China bestuurden. Over de functie van de verschillende hallen. De Verboden Stad is een must voor de toerist die Beijing bezoekt.

Nog onder de indruk van de grandeur bestegen we dan de trappen van de Jingshab Gongyuan, de Kolenheuvel. Vanaf de top met de boeddhistische tempel hadden we een mooi uitzicht over de stad.
Terug naar beneden, weer de autobus in. We reden langs het befaamde Tiananmanplein, dat we bezochten. Om 19 uur was het trouwens al donker.

's Avonds kwamen we aan in het hotel Days Inn Joiest, waar we onze intrek namen.

15:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

11 september: Vertrek naar China

IML

In alle landen wordt gewandeld. In alle landen bestaan er wandelverenigingen. De IML  is de international marching league. De IML verenigt verschillende landen. Daar is ook het verre oosten bij. In september werd daar in het noorden van Beijing een bergwandeling ingericht. In Beijing dat we vroeger Peking noemden, was een tweedaagse. De Belgische IML-friends trokken er naar toe. Verschillende wandelaars van verschillende wandelclubs zijn IML-friends. Zij trekken naar de IML wandelingen in verschillende landen. De Belgische IML vrienden vinden hun thuisbasis in Blankenberge.

Vertrek naar China.

imlVanuit Blankenberge werd de China reis ingericht. We waren met 40. Plaats van afspraak was Zaventem. We vlogen eerst naar Helsinki. Daar moesten we langer dan gepland wachten op het vliegtuig naar China. Finnair verzachtte het wachten, door ons vouchers te verstrekken, waarmee we eten en drinken konden kopen. Uiteindelijk opende de gate zich en kon onze lange intercontinentale vlucht naar Beijing. Meer dan 8 uur vliegen.

Aankomst in Beijing

De luchthaven in Beijing is groot. We moesten de trein nemen om naar de hal te gaan waar onze bagage stond. Eens de immigratiedienst voorbij werden we in de aankomsthal opgewacht door Nancy en Penny. Penny zou de hele reis bij ons blijven en onze wandelgroep begeleiden. Nancy was onze gids voor de eerste dagen

We staken onze bagage in de autobus en reden naar Beijing.
Nancy vroeg hoeveel inwoners ons land telde. Dit om te illustreren dat Beijing een grote stad is. Beijing is de hoofdstad van China en heeft 23 miljoen inwoners, en daar zijn de honderd duizenden toeristen niet bijgeteld.

06:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml

30-09-13

IML-wandeling #China


imlGoede dag,

Micky heeft al fotoreeksen van de 2-daagse bergwandeling bij Picasa geplaatst.

Klik hier voor dag 1 met de Original Mountain Walking Route 

Onder een loodzware zon. Tussen km 11 en 15 werden we over onbergzame paden 400m de hoogte ingestuurd, 

Klik hier voor dag 2 met de Reservoir Scenery Mountain Walking Route 

Minder zwaar als dag 1 maar even mooi landschap, de laatste 5 Km langs het waterreservoir en via de stuwdam terug naar Finish.

09:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iml

29-09-13

Wandelen tvv ziekenhuisclowns

Comité 2000

Op zondag 29 september koos ik voor een wandeling in Oudenaarde, een tocht mede ingericht door het comité 2000 van Ename.
Het was een wandeling voor het goede doel, namelijk voor de ziekenhuisclowns.
De leerlingenraad van het KAO en het GO! ontvingen de wandelaars en boden hen verschillende trajecten aan. 
Ik wou zo een 25 km wandelen, en koos daarom voor de 3 lussen, die samen goed waren voor 26 km.
Een eerste lus  bracht ons snel de woonwijken uit om ons langs Kerselare, met zijn moderne betonnen, driehoekige Maria-kapel en Edelare te sturen. Mooie panaroma's onderweg. 
Na die lus trakteerde ik mezelf op een pakje frieten met mayonaise. Bij de start hadden de inrichters niet alleen een gelagzaal maar ook een resto voorzien. 
De parcoursmeester wist ook in de 2de lus, van de wandeling  een natuurtocht te maken. Die lus beklom ook de berg in Edelare, en kwam op de zelfde waterbevoorrading uit als de eerste lus.
Het was heerlijk zomers herfstweer. Ik zag een aantal Oostendse Keignaerttrippers met veel smaak een ambachtelijk ijsje eten.
De  3de lus werd dan een stadswandeling, die op het einde de gevangenis omcirkelde. 
Iets vroeger dan verwacht was ik in de startzaal terug en kon ik terugkijkend op deze mooie tocht, terug naar het treinstation stappen.

23:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: comité 2000