07-10-13

Not all those who wander are lost

Onze wandelingen zijn niet zo spectaculair. Maar als december er aan komt, zal ik tot weer eens naar de cinema gaan.
Elerossë Calaelen  is mijn elfennaam. Dus een reden om naar Midden Aarde te trekken. 

12:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

06-10-13

De zwarte ruiter

zwarte ruiterIn Wachtebeke in de Overslag. Daar bestaat een feestcomité dat instaat voor een wandeltocht die de naam draagt van De Zwarte Ruiter. Daar was ik vandaag. Een clubgenoot van me had me op gepikt - waarvoor mijn dank - en zo was ik er redelijk vroeg. Hij koos voor de wandeling van 8 km. Ik koos voor de wandeling van 24 km. Onze trajecten liepen snel uiteen.
De Overslag situeert zich op de grens tussen Nederland en België. Er is een Belgische Overslag en een Nederlandse Overslag. De tocht die ik gekozen had volgde trouwens voor grote stukken het grenspad. Langs polders en kreken brachten de wandelpijlen ons vanuit het Belgische Overslag naar het Nederlandse Zuiddorpe. Na de zwarte ruiterrust in 't Kaaike, werd ik bekoord door een minuscuul gebouwtje. Zou dit ooit een huisje geweest zijn? Neen. Een dame vertelde me dat het gebouwtje ooit deel uitmaakte van een brouwerij. In het het gebouwtje werd echter geen bier gebrouwen, maar limonade gemaakt. Nu wordt het gebouw mooi opgesierd met een half relief, dat uit Frankrijk afkomstig zou zijn. Ondertussen luidden de kerkklokken en de mensen gingen naar de mis. Zelf stapte ik verder langs een mooi onderhouden kerkenpad. De wandeling volgde dan een tijdje de fortengordel van de Spaanse linie en kwam zo uit in Koewacht op de Rode Sluis. Hier waren alle afstanden samen. 
De korte afstanden hadden nog zo een 5 km voor de  boeg. De langere afstand mocht er nog een kleine 8 km stappen. Het bleef flirten met de grens. We passeerden niet alleen de gietijzeren grenspalen die België van Nederland scheiden, maar zelfs nog een oude grenssteen met de arend op, de arend met de dubbele kop van de Oostenrijkers. 
Een mooie wandeling en goed wandelweer. Kortom een heerlijke zondag. 

17:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zwarte ruiter

05-10-13

Paddenstoelen in het bos

kwartelsVandaag wandelde ik bij mijn eigen wandelclub. Het was een boswandeling vanuit Oosteeklo. Weet je wat ik van deze wandeling onthou? Ja ? Ik heb het al verraden in de titel. De herfst toont zich niet alleen in de vele tinten van de bladeren, maar ook in de vele paddenstoelen die doorheen de humus naar boven komen. 

Ik was er vrij vroeg. Het licht kwam net op.  Langs het Haantje wandelden we het dorp uit. Nevelslierten hingen nog over de weiden. Snel waren we in de bossen. Zo vroeg waren er nog niet veel wandelaars waardoor de rust en de stilte van het landschap goed door drong. Soms naar de grond kijken. Het kijken naar de verschillende paddenstoelen verrukte me. Bovisten, inktzwammen, en natuurlijk de rode paddenstoel met witte stippen. Ik zou ze niet plukken, want de vliegenzwam is giftig, en van de inktzwam hou je vuile vingers over. Voor de wandelfotografen evenwel is zo een setting heerlijk. 

We hadden een rust in een abdijhoeve, en nadien in een plattelandsmuseum. Het museum Bardelaere in Lembeke liet ons het verleden ontdekken. Trouwens ook de gedichten van Thomas Rubico die ginds een ommegang vormen, boeiden veel wandelaars. Misschien toch even vermelden dat de dichter Thomas Rubico bij veel wandelaars gekend is door zijn voettochten naar Santiago.

Op de rust ontmoette ik wandelkennissen die ik al lang niet meer gezien had. Het laatste stuk van de wandeling was dan ook een gezellige babbelwandeling. 

Klik hier voor mijn foto's van deze leuke wandeltocht dicht bij huis.
Klik hier voor de foto's die René van deze tocht maakte. 

16:14 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

Het verre oosten blijft me boeien.

Terug uit China, blijft het verre oosten me boeien.p.67Goossensshutterstock_103004048.jpg

  • Het huidige China kan ik een beetje volgen van iemand die geregeld naar China gaat. Haar blog legt aspecten van de Chinese cultuur bloot en draagt de naam TANGYUAN.
  • Hoogstwaarschijnlijk zal ik volgend jaar Korea, Japan en Taiwan bezoeken. In de periode oktober/november gaan ginds IML-wandeltochten door.
  • Ondertussen heb ik me ingeschreven voor een cursus over India. Het is een cursus van het Davidsfonds die doorgaat in het Guislain instituut in Gent.

06:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iml, davidsfonds

04-10-13

Ik beklom de Chinese muur

In BadalingIn het noorden van China slingert zich over duizenden kilometers een muur. Een muur om de Chinese beschaving van barbaarse invallen te vrij waren.

Op verschillende plaatsen is de Chinese muur hersteld. Dat is zo in Badaling. Op maandag 16 september reden we er naar toe. We verdeelden ons in 2 groepen. Een groep zou met de kabellift naar boven gaan. Een andere groep zou de muur te voet beklimmen. De beklimming van de Chinese muur -->  Dat spreekt tot de verbeelding. Die verbeelding werd werkelijkheid vandaag. Het was voor mij een van de twee voornaamste redenen om aan deze China-reis deel te nemen. Wandelen over de muur, kijken hoe de muur zich over de bergtoppen slingert.

De muur is een toeristische trekpleister. Heel veel volk. Wij besloten de steilste kant op te gaan, want daar was het precies wat rustiger. Zo een landschap dat natuur en geschiedenis in zich verenigt, dat maakt een mens niet veel mee. Daar namen we dan ook de tijd voor

Terug beneden wachten we elkaar op. En in de winkeltjes beoefenden we de kunst van het afdingen om onze souvenirs niet te duur te betalen.

07:46 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

1.000.000 bezoekers voor het Lam Gods.

 

Een miljoen bezoekers voor het Lam Gods.

Dat zag ik via Twitter. 

Hoewel ... Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat er in het filmpje iets niet klopt. 

05:05 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sint baafs

03-10-13

Wandeldag 2 van de Beijing Mountain Walk

imlWandeldag 2: Reservoir Scenery Mountain Walking Route

Heel de Belgische IML-wandeldelegatie nam op zondag 15 september deel aan de tocht van 20 km. De wandeltocht omcirkelde het stuwmeer van Zhaitang. De mooie landschappen, de serene natuur toonden al wat vroege kleuren van de herfst. We stapten langs enkele schilderachtige dorpjes. Een van die dorpjes draagt de bijnaam “Village Hollywood” omdat er ooit films opgenomen zijn. Enkele decorstukken zoals een poortgebouw zijn in dat oude dorpje overgebleven. In andere dorpjes zagen we ook wat overblijfselen van mijnbouw, en in een dorpje een herinnering aan de oorlog met de Japanse overheerser.

Het was gemakkelijk en gezellig wandelen, meestal op wat brede wegen en paden.iml
Na de tocht werd ruim tijd ingeruimd om aan verschillende wandelaars hun IML award uit te reiken. Bij de Belgen waren dat Ronny, die een award kreeg voor zijn 75ste IML-tocht en Micky die op deze plechtigheid de Pacific Award mocht in ontvangst nemen.

Klik hier voor mijn foto's van deze zondagse wandeling in China.
Voor de foto's van Micky klik hier.

Andere medewandelaars hebben allicht ook hun foto's op het wereldwijde web geplaatst.

01:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iml