28-07-13

Kwartels in de Canisvliet

Zelzate De Kwartels 28-7-2013 23è Canisvliettochten. 055.jpgDe Canisvliet is een vogelrijk gebied ten noorden van Zelzate. Zou dat een ideaal wandelgebied zijn voor de Kwartels?
Het antwoord is ja! 

Vandaag richtte de wandelclub "De Kwartels" haar Canisvliettocht in. Ik mocht mee helpen in de rustpost die in Sint-Jan-Baptist gevestigd was. Als je veel wandelt dan weet je dat het dank zij een massa vrijwilligers dat er wandelingen ingericht en verzorgd worden. Ik help dan ook zelf graag eens mee. 

Bij het mee helpen zie je vele wandelaars, ontmoet je vele wandelaars, en als het niet te druk is, kan je tijd vrij maken op te babbelen en bij te praten. 

Het doet veel plezier al die tevreden wandelaars te zien. Onze parcoursmeester oogste bewondering voor het mooi parcours. De mensen die voor de drank instaan, kregen een pluim voor de verzorgde rustposten. 

Zo eens mee helpen bij een wandeltocht, is al even plezant als zelf mee wandelen.  

Bij de wandelaars die we mochten onthalen was ook René. René heeft alvast de foto's die hij tijdens deze tocht nam op het internet geplaatst. Klik hier.

19:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

27-07-13

Ten Berg tocht bij Egmont

DSC07984.JPGNaar Zottegem. Daar is het bij de Egmontstappers altijd leuk en ontspannend wandelen.

Van het treinstation naar de startplaats was het zo een kwartiertje te voet. Ik kocht er een soepje en een broodje bij de inschrijving.
Gelijk ik nog aan het eten was werd het opeens donker. Pekdonker! Een onweersbui raasde langs de zaal. Regenvlagen en sterke wind  jaagden iedereen binnen. 

Toen het wat uitgeraasd was, en het wat opklaarde vertrok ik op de voettocht. Ik had me ingeschreven voor de 24 km.
De wandelpijlen brachten me eerst naar Leeuwerberg. Na  7,7 km in de regen, doet het deugd om wat te zitten. Nadat mijn soep en broodje braadworst opgegeten waren, kwam ik weer buiten. Het had opgehouden met regenen. 
Een tocht van zo een 5 km bracht me naar Elene. In de zaal daar hangen foto's van ons vorstenparen. Ik zag zo Leopold III en zijn eega. Koning Filip heeft het nog niet zover gebracht dat hier een foto van hem hangt. Maar wie zou zich dat aantrekken?
Ik stapte een lus die me langs Velzeke bracht. Ginder kon ik het niet nalaten het standbeeld van Jules Cesar even op de foto te nemen. 
Terug in Elene zat de wandeling er zowat op. Het was geen uur meer stappen naar de startzaal. 

22:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: egmont

El caminante

El mejor remedio para un genio es una larga caminata.

Dat heb ik ergens gelezen.
Vandaag wordt het voor mij een wandeltocht in Zottegem bij de Egmontstappers

Morgen !!! Zelzate bij de Kwartels

07:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: egmont

25-07-13

Nu niet

Oei!

Ik wou wat vertellen!

Maar nee.

Nu niet

22:32 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

24-07-13

Canisvliet op 28 juli

flyer canisvliettocht 2013.jpg

Zondag is het 28 juli. Het is weer de dag van de Canisvliettocht. Een grensoverschrijdende wandeling vanuit Zelzate.
Wandelvereniging "De Kwartels" richten die nu al voor de 23ste keer in.  

Als je schrik hebt van de hitte, vrees niet. Kom gewoon in de vroege ochtend. Vanaf  6 uur 30 kan je starten vanaf de school Sint-Laurens in de Patronagestraat.

De parkeerwachters zullen je naar een ruime parkeerplaats leiden. Dat is mooi meegenomen.

Kom je met de lijnbus, dan neem je de 55 vanuit de richting van Gent, de 96 als je uit de richting van Eeklo komt, of de 49 als je uit de richting van Lokeren komt.

Of waarom zou je niet eens met de fiets komen?

De tocht zelf loodst je door de groene hoekjes van Zelzate. Kies je voor een grotere afstand dan ga je zelfs de grens over naar het natuurgebied over de grens. 

En als je graag een grote éclair eet, dan weet je dat je met de kwartel éclair goed zit. (Tip: laat er weg leggen voor je de wandeling start !)

Wees welgekomen. 

07:49 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

23-07-13

Dinsdagse zomertocht bij de WAK

wak

Wat is er beter tijdens de Gentse feesten dan eens in een buitengemeente van die stad te wandelen?

De WAK richtte vandaag haar zomerwafeltocht in vanuit Doornzele. Doornzele ligt wat verborgen achter de electriciteitscentrale van Langerbrugge. De deelgemeente wordt gekenmerkt door een grote en ruime dries. En daar was dan de startzaal.

De rust was voorzien in Langerbrugge bij het dagcentrum OBRA.

De tocht zelf was een contrastrijke tocht, die balanceerde tussen oude vervallen industrie, landelijkheid en nieuwe industrieterreinen in ontwikkeling. De parcoursmeester wist ons te verrassen met leuke onverwacht speelse veldwegels. Onvermoede schoonheid werd in  in deze tocht ontsluierd. Vele mensen, die net als ik vlak bij wonen, waren verrukt over de onbekende mooie plekjes waar de wandelclub ons liet doorwandelen. 

Was je er niet bij, dan kan je toch de tocht wat smaken, aan de hand van de foto's van:

14:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wak

OXFAM op de Gentse Feesten

Ik was er wel niet bij. Ik heb het pas achteraf op facebook gezien.

13:03 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam