08-10-13

Twee wandelfotografen, en nog meer volk.

Wandelfotografen Erwin en Willy Er was veel wandelvolk in Deinze. De ooievaar stond in de Briel.

Het was nog mistig toen ik deze morgen aan de wandeltocht bij onze Natuurvrienden begon. 

We waren gestart vanuit de kantine van de voetbal in Deinze. 
In het begin langs de  Leie stapten konden we de gebouwen aan de overkant niet eens zien. 

Het mooie stuk natuur in het 2de traject met een groot water verschool zich in de nevel. Ik stapte toen met SOK-winnaar Rudy. Hij wist het zelf niet eens dat hij winnaar was. Hij moest het van zijn medewandelaars horen.

In het derde traject was de mist wat opgetrokken en kon ik verrukt zijn door de kolonie ooievaars in de Brielmeersen. 

Terug in de zaal kwam ik twee wandelfotografen tegen. Erwin moest zijn tocht nog beginnen, en had het geluk dat de zon er door kwam. Willy had zijn tocht al afgelegd. Maar ik denk dat de mist hem niet weerhouden heeft om mooie foto's te maken.

Toen ik aan een lus begon, kwam ik Alfred tegen, die de lus net beëindigde. 
En mijn clubgenoot René was er ook. Die heb ik niet gezien. Aan zijn fotoreeks te zien was hij blijkbaar net iets later dan ik. 

De 2de dag van de weektocht lokte veel volk. Toen ik rond twaalven weg ging noteerden de inrichters al meer dan 1.000 wandelaars. 

17:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: natuurvrienden

90 jaar

Zoals iedere dinsdag, ook vandaag een citaat.

Iemand van 90 jaar:

'Als ik op mijn vijfenzestigste geweten had dat ik 90 jaar zou worden,

wat zou ik de afgelopen 25 jaar dan anders gedaan hebben?

geciteerd in een boekje van odyssee-groep

14:31 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

07-10-13

Waar is mijn mobieltje?

Als je je telefoon mislegd hebt, hoe vindt je die terug?
Ik las het in volgend artikel:

http://www.zdnet.be/article/151531/vind-je-verloren-of-ge... 

 

En het werkt! 

21:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

Not all those who wander are lost

Onze wandelingen zijn niet zo spectaculair. Maar als december er aan komt, zal ik tot weer eens naar de cinema gaan.
Elerossë Calaelen  is mijn elfennaam. Dus een reden om naar Midden Aarde te trekken. 

12:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

06-10-13

De zwarte ruiter

zwarte ruiterIn Wachtebeke in de Overslag. Daar bestaat een feestcomité dat instaat voor een wandeltocht die de naam draagt van De Zwarte Ruiter. Daar was ik vandaag. Een clubgenoot van me had me op gepikt - waarvoor mijn dank - en zo was ik er redelijk vroeg. Hij koos voor de wandeling van 8 km. Ik koos voor de wandeling van 24 km. Onze trajecten liepen snel uiteen.
De Overslag situeert zich op de grens tussen Nederland en België. Er is een Belgische Overslag en een Nederlandse Overslag. De tocht die ik gekozen had volgde trouwens voor grote stukken het grenspad. Langs polders en kreken brachten de wandelpijlen ons vanuit het Belgische Overslag naar het Nederlandse Zuiddorpe. Na de zwarte ruiterrust in 't Kaaike, werd ik bekoord door een minuscuul gebouwtje. Zou dit ooit een huisje geweest zijn? Neen. Een dame vertelde me dat het gebouwtje ooit deel uitmaakte van een brouwerij. In het het gebouwtje werd echter geen bier gebrouwen, maar limonade gemaakt. Nu wordt het gebouw mooi opgesierd met een half relief, dat uit Frankrijk afkomstig zou zijn. Ondertussen luidden de kerkklokken en de mensen gingen naar de mis. Zelf stapte ik verder langs een mooi onderhouden kerkenpad. De wandeling volgde dan een tijdje de fortengordel van de Spaanse linie en kwam zo uit in Koewacht op de Rode Sluis. Hier waren alle afstanden samen. 
De korte afstanden hadden nog zo een 5 km voor de  boeg. De langere afstand mocht er nog een kleine 8 km stappen. Het bleef flirten met de grens. We passeerden niet alleen de gietijzeren grenspalen die België van Nederland scheiden, maar zelfs nog een oude grenssteen met de arend op, de arend met de dubbele kop van de Oostenrijkers. 
Een mooie wandeling en goed wandelweer. Kortom een heerlijke zondag. 

17:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zwarte ruiter

05-10-13

Paddenstoelen in het bos

kwartelsVandaag wandelde ik bij mijn eigen wandelclub. Het was een boswandeling vanuit Oosteeklo. Weet je wat ik van deze wandeling onthou? Ja ? Ik heb het al verraden in de titel. De herfst toont zich niet alleen in de vele tinten van de bladeren, maar ook in de vele paddenstoelen die doorheen de humus naar boven komen. 

Ik was er vrij vroeg. Het licht kwam net op.  Langs het Haantje wandelden we het dorp uit. Nevelslierten hingen nog over de weiden. Snel waren we in de bossen. Zo vroeg waren er nog niet veel wandelaars waardoor de rust en de stilte van het landschap goed door drong. Soms naar de grond kijken. Het kijken naar de verschillende paddenstoelen verrukte me. Bovisten, inktzwammen, en natuurlijk de rode paddenstoel met witte stippen. Ik zou ze niet plukken, want de vliegenzwam is giftig, en van de inktzwam hou je vuile vingers over. Voor de wandelfotografen evenwel is zo een setting heerlijk. 

We hadden een rust in een abdijhoeve, en nadien in een plattelandsmuseum. Het museum Bardelaere in Lembeke liet ons het verleden ontdekken. Trouwens ook de gedichten van Thomas Rubico die ginds een ommegang vormen, boeiden veel wandelaars. Misschien toch even vermelden dat de dichter Thomas Rubico bij veel wandelaars gekend is door zijn voettochten naar Santiago.

Op de rust ontmoette ik wandelkennissen die ik al lang niet meer gezien had. Het laatste stuk van de wandeling was dan ook een gezellige babbelwandeling. 

Klik hier voor mijn foto's van deze leuke wandeltocht dicht bij huis.
Klik hier voor de foto's die René van deze tocht maakte. 

16:14 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

Het verre oosten blijft me boeien.

Terug uit China, blijft het verre oosten me boeien.p.67Goossensshutterstock_103004048.jpg

  • Het huidige China kan ik een beetje volgen van iemand die geregeld naar China gaat. Haar blog legt aspecten van de Chinese cultuur bloot en draagt de naam TANGYUAN.
  • Hoogstwaarschijnlijk zal ik volgend jaar Korea, Japan en Taiwan bezoeken. In de periode oktober/november gaan ginds IML-wandeltochten door.
  • Ondertussen heb ik me ingeschreven voor een cursus over India. Het is een cursus van het Davidsfonds die doorgaat in het Guislain instituut in Gent.

06:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iml, davidsfonds