14-07-13

De 100 km zijn gestapt

euraudax20 uur hebben een zestigtal wandelaars in Zelzate gestapt. In die tijd hebben ze zo een 100 km afgestapt. 
Dertig van hen kozen voor de volledige 20 uur, onder hen Joost en Maaike. Die twee zorgden voor een foto-verslaggeving op facebook, on line op het internet. 
Klik hier voor het foto-album van Joost.
En klik hier voor het foto-album van zijn zus, Maaike.

Een dertigtal andere wandelaars hebben voor een ander brevet gekozen.
Er werd 25, 50, 75 of de volle 100 km gewandeld.
 

07:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

12-07-13

De 4 lussen

Tijdens de 20 uurs tocht in Zelzate wordt gewandeld. En natuurlijk wordt er tussendoor wat gerust Hier een overzicht:

arend.jpgEuraudax Zelzate: 18de omloop van de Kanaalzone

1ste lus naar Ertvelde

·          13 juli 2013: Vertrek 11 uur

·          5 minuten wagenrust op de Kerreweg.

·          20 minuten caférust in Ertvelde Dorp.

·          5 minuten WAGENRUST aan de Molenstraat

·          Binnen om 15u45

2de lus naar Canisvliet en Wachtebeke

·          Smos

·          Vertrek 16u15

·          5 minuten wagenrust aan de Traktaatweg/Stekkerweg

·          5 minuten wagenrust aan de verkeerslichten aan de Kennedylaan, kant Zelzate in de Wachtebekestraat.

·          Binnen om 20u30

3de lus naar Sas van Gent en Assenede

·          Warme maaltijd 1 uur

·          Vertrek om 21u30

·          5 minuten wagenrust aan de Smoutersdijkstraat

·          5 minuten wagenrust post Assenede aan de Kasteelstraat.

·          Binnen om 1u50

4de lus naar Sint-Kruiswinkel

·          Ontbijt

·          14 juli 2013: Vertrek +/-  2u20

·          5 minuten wagenrust aan het gemaal waar de Langelede in de Moervaart komt

·          5 minuten wagenrust aan de kerk van Sint-Kruis-Winkel

·          Binnen om 6u55

13:36 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

11-07-13

Zaterdag Euraudax wandeling in Zelzate

IMG1542 - kopie.jpgHet was nog donker toen ik langs de voormalige  kanaalbedding liep. Maar het was licht genoeg om te zien dat de Zelzaatse groendiensten heel wat werk verzet hebben. Maaien, opruimen. Het mag weer gezien worden.

Je ziet het niet op de foto. De foto heb ik met mijn mobieltje genomen, toen ik het 4de traject instapte.

De Euraudaxtocht gaat door op 13 juli om 11 uur. Het zijn vier lussen. De laatste lus van de groepswandeling start om 2 uur 's nachts. In iedere lus wordt zo een 25 kilometer gewandeld. 
We stappen soms langs de baan, soms over veldweggetjes. Het is wel doorgaans redelijk begaanbaar. Maar wees gewaarschuwd. Soms moeten we door kniehoog gras stappen!  

10:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

10-07-13

Te voet vanuit Gent naar Sint-Lievens-Houtem.

DSC07347.JPGToen ik op zondag 30 juni om 8 uur aankwam op de Gentse Voorhoutkaai, was daar niet veel volk. Er stond een Ijsetripper en de belleman. Zou het hier wel zijn dat de Livinustocht begon? Ja dat was zo. Er waren twee evenementen eigenlijk. Een jogging en een wandeltocht. De deelnemers zouden per autobus aankomen. 
Eerst kwam de crew van de Livinusrun aan. Dan kwam een controlewagen van De Lijn. De draken, dat zijn Gentse politieagenten op de fiets waren er ook. De voorrijwagen voor de runners kwam aan en dan de bussen. Tegen half negen waren we er zo met een paar honderd. 
De runners vertrokken aan de abdij, en eens die gepasseerd mochten wij, de wandelaars vertrekken. 
Nog voor de eerste bevoorrading kreeg ik van een meneer Roger mijn bonnetjes. Hij had nog een paar andere enveloppes met bonnetjes voor anderen die ook in Gent gestart waren, zonder dat ze met de autobus van Sint-Lievens-Houtem kwamen. 
In het begin moesten we volgen. De tocht was de eerste 3,5 km niet uitgepijld. De mensen die voorop stapten droegen een fluo-vestje van de Livinusstappers. Ik ken ze eigenlijk als Egmonters. Onderweg kwamen we Achiel tegen. Achiel was op de fiets, maar ik vertel het hier omdat die man een wandelfenomeen is. Je kent allicht de Nacht van Vlaanderen. Een tocht van 100 km. Dit jaar werd die voor de 34ste keer ingericht. Die mijnheer Achiel heeft die 100 km al 34 keer uitgestapt. Niet te verwonderen dat er over hem gepraat werd. 
De livinustocht die ik nu stap heeft ook al wat jaartjes achter zich. Het is de 12de keer dat die in gericht wordt. Zelf heb ik er ook al eens in meegestapt. Dat was in het jaar 2007. De tocht is een historische tocht die terug grijpt op een bedevaart die in de middeleeuwen gestapt werd van Gent naar Sint-Lievens -Houtem.  Het valt me op dat voor vele wandelaars dit de eerste keer is dat ze en tocht van 30 kilometer stappen. 
Nauwelijks hadden we Moskou achter ons, of we hadden in Merelbeke al een eerste bevoorrading. Ik nam een blikje cola. We stapten dan doorheen Melle en vlak voor we de Schelde konden we ons oranje bonnetje omruilen voor een rijsttaartje. De historische tocht bracht ons naar Gontrode. Op de kermis ginder konden we wat blijven zitten, en een bonnetje onwisselen voor een consumptie. Na de rust vergiste ik me even. Anderen ook trouwens, maar we zaten al snel weer op het juiste parcours. 
Nog 19 km te stappen. Een heerlijk weertje.
Ik geraakte in gesprek met een meneer die voor het eerst wandelde. Ik vroeg hem nog of 31 km dan niet een beetje veel was. Hij verzekerde me van niet. Er waren trouwens verschillende deelnemers, die het wandelen niet gewoon zijn. Zo een niet-clubwandeling spreekt veel mensen aan die het wandelen niet gewoon zijn. 
De wandeling door het land bracht ons naar Oosterzele. Bestratingswerkzaamheden versperden ons niet de weg. In het dorp namen we in de zaal weer een rust. Tijd om de boterham op te eten. Ze verkochten er trouwens ook broodjes aan wandelprijzen: 1 € voor een broodje. Ik nam er een met kaas. Daarmee kon ik dan de volgende 12 km aan,  verder langs grillige wegjes tot wanneer we de kapel van Sint-Lieven bereikten. En dan nog een goede stap en we waren in het dorp. In Sint-Lievens-Houtem was het jaarmarkt. De wandelaars hadden nog bonnetjes om hier te verteren. 
Om 14u30 nam ik de autobus. Het was wel even uitkijken waar de tijdelijke halte zich bevond. Maar gelukkig is er altijd iemand aan wie een mens de weg kan vragen. 
Het gevolg is wel dat ik mijn bonnetjes niet uitgegeven heb. Maar dat geeft niet ik kom voor de tocht, niet voor het verteer. 
Noteer die tocht alvast in je agenda voor 2014. De site van de inrichters is www.livinusstappers.be.
Voor mijn foto's op Google klik hier

08:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: livinustocht

09-07-13

De Canisvliet trekt weer de wandelaars

DSC00190.JPGHeerlijk voor de vogels zo een groen gebied met plassen en vlieten. Het is er ook heerlijk wandelen.

Nu zaterdag trekken we er met een groep brevetwandelaars langs heen. De tweede lus van de Euraudax groepswandeling passeert er. Klik hier

Nog later in juli is het gebied het wandelgebied bij uitstek voor de wandelvereniging van De Kwartels.  Dat zal zijn op 28 juli. Klik hier.

En in augustus is het de beurt aan PASAR om langs dit gebied aan de grens van België en Nederland te wandelen. Dat wordt een avondtocht op dinsdag 6 augustus. Klik hier.

18:15 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

08-07-13

Een wandeling die kan tellen

euraudaxZaterdag richt Euraudax Zelzate voor de 18 de keer de omloop van de Kanaalzone in. Het wordt een voettocht in de vorm van een klavertje vier. Het zijn 4 lussen van 25 km. De wandelaar kan er een van meestappen, of 2 of 3, of alle 4. 

De 4 lussen bewandelen:

  • Ertvelde
  • Wachtebeke
  • Assenede 
  • Sint-Kruiswinkel

We starten en eindigen steeds in Zelzate, in de Kring in de Kerkstraat. We zullen om 11 uur starten.  Om de 5 uur zijn  we in de kring terug. 

14:54 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

07-07-13

中 华 人 民 共 和 国 签 证 申 请 表

Oei! Ik moet wat formulieren invullen.

Maar het zal voor morgen zijn. 

19:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)