07-06-13

De 8 zaligheden

IMG_20130607_121949.003.jpgKen je ze nog? Dat vraagt Lambiek zich af in het album 'De 7 snaren'. Hij was op zoek naar de 7 werken van barmhartigheid.

Ik kon het niet nalaten daaraan te denken, toen ik het restaurant 'De acht zaligheden' binnen stapte.Ik trachtte me de bergrede van Jezus voor de geest te halen, maar ik kwam niet aan 8.

Het was vrijdag vandaag en er stond een visschotel op het dagmenu.

Een mooi interieur, zicht op de Leie, vlotte en vriendelijke bediening, heerlijk eten en dat aan een schappelijke prijs. Is dat niet zalig?

15:10 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

In 1972 aan het Sint-Pieterstation in Gent

41 jaar geleden zond de VRT dit uit. Zonet gezien op COBRA.BE

09:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

Where no man has gone before

IMG1466.jpg"Where no man has gone before" Dat zinnetje herken je allicht.

Deze week was ik nog eens een trekkie. Ik was naar de cinema, naar de Decascoop in Gent.

Met de crew van het starship Enterprise vertrok ik naar een duistere en onbewoonde wereld vlakbij het rijk van de Klingons. Maar wie is nu de echte vijand? Is het Khan? Is het Marcus? De plot neemt heel wat onverwachte wendingen aan.
Ook in die toekomstige hoogtechnologische wereld staan kameraadschap en vriendschap centraal. De reis door de duisternis biedt de kans om moeilijke uitdagingen te overwinnen. Het verhaal van mensen van verschillende afkomsten die samen optrekken. Het vertrouwen in elkaar en de heldenmoed van de enkeling brengen de oplossing in een wervelende snelle aktie.

Info over de film op http://www.startrek-defilm.nl/

05:43 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

06-06-13

Trailwalkers van Botrange naar Drossart

oxfam,kaailopersDe training voor de OXFAM trailwalk omvatte twee dagen.
Op zondag 2 juni stapten we de 2de tocht van de trainingstocht. We waren met zo een 60 om 18 km te stappen.
Met een autobus reden we van Wörriken naar het Signal de Botrange.
Het was helder, maar wel kil: 3,5 °C.
De parcoursleider waarschuwde ons op voorhand: wie geen 20 km in 4 uur over moeilijke paden kan stappen, die vertrekt beter niet. Er is in de tocht geen mogelijkheid om iemand met de auto op te halen. Hij vroeg ons ook om voorzichtig te zijn bij de gaten. Er zijn soms diepe bijna onzichtbare putten waarin men diep kan wegzakken.
Net zoals op zaterdag was het parcours niet uit gepijld. Het was dus weer kwestie om nooit de wandelaar voor je uit het oog te verliezen.

De wandeling begon meteen in de venen. Eerst lange rechte stukken door het desolate landschap. Dan een krinkelend pad. Weer wat stukken door bossen.
Jan vestigde onze aandacht erop om hier ook geen etensresten achter te laten. De beestjes die de appelsienschillen, of de klokhuizen van appels kunnen opeten, leven hier niet.
We namen twee keer een rust, zodanig dat de groep zich kon hergroeperen. Dat was aan die Brücke en in Porfays. We konden er ruim de tijd nemen. Het doel de 20 km in 4 uur stappen werd vrij gemakkelijk gehaald.
We hadden ook het weer mee. Het zonnetje was er door gekomen.
Na de tocht namen we nog een goede maaltijd, en konden we van elkaar afscheid nemen. Iedereen die erbij was op deze trainingsmars weet nu zeker dat hij/zij het zal halen op 24 augustus.

Klik op de afbeelding voor mijn foto album, dat ik op Google+ geplaatst heb.

06:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

05-06-13

Trailwalkers van Eupen naar Botrange

oxfam,kaailopersZaterdagmorgen om half negen vertrokken zo een 200 trailwalkers vanuit Kettenis.

Ik was er bij om de OXFAM trailwalk in te stappen. Dat is de uitdagende tocht van 100 km, die we eind augustus zullen stappen. Op zaterdag 1 juni wandelden we er de eerste 48 km van. Het was een trainingstocht. Deze voettocht vormde een goede gelegenenheid voor teamleidster Marleen om de ploeg aan een te smeden. Het was ook tof om ginder al die nieuwe mensen te zien. Heel wat nieuwelingen durven dit jaar de uitdaging aan.

We stapten doorheen Eupen in de richting van de Talsperre. En vandaar stapten we verder langs sommige moeilijk begaanbare paden. We overschreden de Duitse grens. Tegen de middag kwamen we in het dorpje Mutzenich aan. Daar was het meteen tijd voor de lunchpauze.

's Middags stapten we langs een voormalige spoorweg terug naar België.

Na 40 km te stappen namen we nog een grote rust in Sourbrodt. Een aantal van ons vondt dit genoeg. Enkele wandelaars stopten hier hun training voor vandaag. De grootste groep stapte door, verder in het verlaten landschap van de Hoge Venen. Het was niet te steil op de weg naar het hoogste punt van België. Tegen half acht bereikten we het Signal de Botrange.

Elf uur hebben we er over gedaan. We mogen de training als geslaagd beschouwen.

Klik hier voor wat foto's die ik tijdens de tocht nam.

09:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

04-06-13

De vooravond v.d. training voor de OTW

Uitleg.jpgOp vrijdag 31 mei nam ik 's middags in Gent de trein richting Eupen. Ik was met team 27, de Kaailopers afgesproken om aan de training van de OXFAM trailwalk in de Hoge Venen deel te nemen.

Op de trein trof ik Jan aan. Marleen vonden we niet. Ook bij het uitstappen in Eupen geen Marleen te zien. Bleek dat ze op een trein later zat.

En ... Had die trein nu net geen panne!

Wij namen de TEC bus naar Bütgenbach. Aangekomen in Wörriken, kregen we van Marleen het bericht dat haar trein geëvacueerd werd.

De inrichters zouden er zorg voor dragen dat onze teamleidster aan het station afgehaald werd, want ze zou te laat aankomen om nog een autobus te hebben.

Voor ons verblijf kregen we kamer 5 in bungalow G2 toegewezen. 5 bedden voor de 3 mensen van ons team. Lakens werden ter beschikking gesteld. Eens geïnstalleerd gebruikten we in het restaurant de koude maaltijd. Het buffet was ruim en goed voorzien.

En daarna  volgde de info sessie  over het weekend en de OTW

---- Ik heb er wat van onthouden. Via nieuwsbrieven zullen de trailwalkers trouwens op de hoogte gehouden worden. 

Voor het trainingsweekend zijn we met 90. In Kettenis komen er dan nog 110 stappers bij. Met 200 zullen we op zaterdag de 48 km stappen.

'Reconnaitre le parcours.' is belangrijk voor dit weekend.  Het is geen shopping. Ook is het niet nodig te tellen hoeveel bomen we passeren.  De man die het ons allemaal vertelt, is een Duitstalige. Hij vertelt zijn toelichting in het Frans, en iemand anders vertaalt zijn woorden in het Nederlands.
' Nature pure mais tres dangereux.' We zijn gewaarschuwd! Als er 'Schwieriger wanderpfad ' op een bord staat is het ook moeilijk!

Na de uitleg over het parcours vertelde een dame van het Rode Kruis hoe de EHBO geregeld is. Het verhaal van blaren. Ook hoe we uitputting kunnen voorkomen en hypoglycémies kunnen vermijden. Ik heb wel moeten vragen wat hypoglycémies was.     ----

Als de info klaar was, dan pas daagde Marleen op. Die had al een avontuurlijke tocht achter de rug. Uiteindelijk is ze toch in Bütgenbach geraakt. 

21:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

OKRA Academie kijkt naar 2014

okraOp deze dinsdag kwamen we samen om al eens over onze educatieve activiteiten voor het volgend jaar te brainstormen.

Even over de foto. We nemen afscheid van Peter. Voortaan zal Yasmin, die u rechts ziet, onze stuurgroep begeleiden. We zullen zeker van haar kennis kunnen gebruik maken.

Voor 2014 richten we ons weer op verschillende onderwerpen. Voor het aspect 'geschiedenis' stellen we de eerste wereldoorlog voor, zoals dat zich in het Meetjesland afspeelde. Niet alleen het krijgsgewoel maar ook de maatschappelijke gevolgen: het doorbreken van de dorpsgrenzen, de Vlaamse ontvoogding.
In het aspect 'maatschappij' zullen we zeker iemand uitnodigen die over de verschillende wereldgodsdiensten zal praten.
Het Lam Gods zal centraal komen te staan in een uitstap.
In het aspect 'economie' zoeken we een deskundige om over spaargeld te praten.

Zo hebben we een tiental voorkeuren vooropgesteld. In september praten we er verder over. En ondertussen gaan we na wat concreet haalbaar is, voor de datums die wij voorop stellen.

12:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra