12-06-13

Balegemse steen

Balegemse steenDe wandelvereniging van het land van Rhode associeer ik altijd met modder en slijkerige paadjes. Vandaag was dat eens niet het geval. De wandeling was puur natuur, dat wel. De puur natuur was deze keer droog en gemakkelijk begaanbaar.

We zaten met een aantal wandelaars op de trein. Gelijk we naar de startzaal stapten vertelde ik dat ik de 21 km wou stappen. Een medewandelaar had de 15 in gedachten, maar besloot om deze keer wat meer kilometers te stappen dan hij gewoon was. Hij stapte eveneens de 21 en heeft het zich niet beklaagd.

De wandelclub schotelde ons een mooi parcours voor doorheen en rondom Balegem. Balegem kennen Gentenaars als ik van de Balegemse steen. (Gentse huizen zoals op de Graslei zijn met Balegemse steen opgetrokken.)
Balegem heeft ook nog een jeneverstokerij. Daarvan dan ook de naam aan deze tocht: de jenevertocht.

De Balegemse steen heb ik gezien. In de jeneverijstokerij hadden we twee keer de rust. En ginder heeft het broodje braadworst me goed gesmaakt. Dit maar om te zeggen dat we niet alleen een goed parcours hadden, maar ook een wandeltocht met verzorgde bevoorrading op de rustposten, en vlak voor het einde nog een bijzonder traktement.
En ... Ik mag het wel eens zeggen. In het clubwandelen zijn de prijzen democratisch.

19:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: land van rhode

11-06-13

WandererTix

wandereTix.PNGClubwandelaars zijn vaak op stap en kijken rond. Wat zij zien slaan ze op.
Wandelaars die een bodycam dragen vallen niet op. De wandelaars met een digicam in hun hand, des te meer. Er zijn er heel wat.

Claude publiceert onder de schuilnaam wandererTix iedere week tientallen foto-albums.
Hij verzamelt die op zijn blog per datum. 

Ik ga er graag naar kijken. 
Klik hier als je ze ook wil zien. 

Claude doet dat al sinds de zomer van 2007. Ik heb zonet even teruggekeken naar de verregende deliriumtocht van september 2007. Vele wandelaars van toen komen elkaar nog steeds tegen. 

07:52 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

10-06-13

Noteer voor zaterdag

Kwartels wandelen in WachtebekeZaterdag 15 juni wandelen de kwartels. De wandelclub nodigt je graag op de zomerse wandeling uit. 

Veld- en boswegels leiden je ondermeer door het Klooster- en Heidebos.

Als je wat kilometertjes wil wandelen, wil je ook wat rusten. Ook daarin is voorzien. Een hapje en een drankje zullen er verkrijgbaar zijn aan democratische prijzen.

Wachtebeke bereik je met autobus 49 vanuit Zelzate en Lokeren, met autobus 76 vanuit Gent.
Kom je met de auto vanuit Zelzate of Gent, let dan op! Aan het zogenaamde 'Kosmos'-kruispunt kan je niet afslaan. Kom langs Sint-Kruiswinkel en rij dan langs de Warande naar Wachtebeke.

Voor meer info, klik op de afbeelding van de flyer. De koppeling brengt je naar de webbladzijde van de inrichtende wandelclub. 

06:59 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

09-06-13

Grenspaal 2000

IMG1498.jpgGrenspaal 2000 staat aan de Traktaatweg in Zelzate op de Nederlandse grens.
Neen! ... ik moet dit verbeteren. Het is niet grenspaal 2000. Het is grenspaal 307a. De gietijzeren paal is in het jaar 2.000 geplaatst.

Ik stapte deze middag langs de grens bij het verkennen van de Euraudax tocht die we op 13 juli in Zelzate zullen stappen. Het is het 2de traject van die tocht, dat ik vandaag verkende. Door de werken aan het Cosmos-kruispunt was het wel nodig om dit traject extra te bekijken.

De Euraudax tocht in juli is een 100km tocht. Het is een zogenaamde 20-uurs tocht die in 4 keer 25 km zal gestapt worden.
Het 2de traject van deze tocht is een lus naar het noorden, oosten en zuiden van Zelzate-Oost. We zullen stappen langs Canisvliet, langs Wachtebeke, terug door het Kloosterbos, en dan nog een stuk over een vrijwel onbegaanbare weg, een vroegere spoorweg, tussen de expresweg en Sint-Jan-Baptist.

In de tocht kan je de volledige 100 km, dan wel een of meer stukken van 25 km stappen.

Meer info: klik hier.

18:23 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

08-06-13

Dwars door Oostkamp

DSC07186.JPGDwars door Oostkamp wandelen met de Godelievestappers. Daarvoor namen Michel en ik deze morgen bus 21 van Brugge naar Oostkamp. Heel wat wandelaars dachten er hetzelfde over. Het was dan ook een hele meute die aan de kerk van Oostkamp van de lijnbus stapte.
Op weg naar de startzaal stapten we een apotheek binnen, waar Michel zonnecrème kocht. Ik had mij 's morgens al ingesmeerd. Zonbescherming was wel nodig vandaag.

In de startzaal dronken we eerst nog een koffie. We schreven ons in voor de 22 km. En weg waren we.
We stapten eerst doorheen het Nieuwenhovebos met een rust in Nieuwvliet. Nog maar 4 km gestapt, stopten we daar niet, maar stapten 5 km door terug naar de startzaal "De Raat" in Oostkamp. Daar lunchten we bescheiden, en stapten dan de 2de lus. Onderweg werden we goed op de hoogte gehouden van het wel en wee van de IML wandelaars in Bern. Wijzelf stapten naar Moerbrugge op een traject dat we maar al te goed kennen vanuit de Nacht van Vlaanderen. Op dit traject van 13 km, was 2 keer een rust voorzien aan de Zuidleie.

Vreemd was het wel om al die bleke benen te zien. Die zon vandaag deed deugd.
Het was een mooi en afwisselend parcours. En de verzorging was op en top in orde.  

Klik hier voor de website van de Godelievestappers.

21:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: godelievestappers

OXFAM trailwalk editie 2013

300 teams kunnen zich dit jaar inschrijven.
286 teams zijn al ingeschreven.

Dubbele opdracht:

  1. Voldoende sponsors vinden en fondsen bijeenbrengen
  2. 100 km stappen in 30 uur.

Info op de website van deze uitdaging

20:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam

Monniken in de abdij

IMG1491.jpgIn de Gentse Sint-Baafsabdij zijn weer monniken. Tibetaanse monniken werken er nu in het weekend.
Ik was even in de ruines van het voormalige Spanjaardenkasteel gaan kijken. Monniken uit het verre oosten leggen nu in de refter op een tafel korreltje per korreltje een zandmandala.

1000 jaar geleden kwam uit Azië een zekere Macharius. Die kwam naar het klooster in Gent. 500 jaar terug verdwenen de monniken. Keizer Karel wou die er niet meer hebben, en maakte van de abdij een citadel.

En nu zijn uit Azië weer monniken naar de abdij getrokken.

Info vond ik op: http://www.tibetindeabdij.be/

06:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)