20-06-13

Op de vlucht

vluchtelingendag.jpgDeze morgen kreeg ik aan Gent Sint Pieters een snoepje. Hoe lang doet men met zo een snoepje?

Een publireportage in de Metro vertelt dat elke minuut 8 mensen op de vlucht zijn.
Uit Tsjetsjenië,  uit Tibet, uit Syrië.  Verschillenden getuigen anoniem. Uit veiligheidsredenen vermeldt de krant.
Ik ken verschillende vluchtelingen. De meesten zijn op vlucht voor zich zelf. Over deze vluchtelingen gaat de aktie waarvoor we het snoepje kregen niet.
Het gaat om vluchtelingen die op de loop zijn omdat ze in hun eigen land vervolgd worden.
20 juni is wereldvluchtelingendag: www.wereldvluchtelingendag.be

08:26 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

19-06-13

Thuis hulp nodig?

DSC07257.JPGIedere maand komt ons OKRA-trefpunt bij elkaar. We treffen elkaar, we ontmoeten elkaar. Vaak maken we van de gelegenheid gebruik om wat bij te leren. 
We zijn een oudere groep. Velen van ons naderen de leeftijd dat we zorgbehoevend worden.  Daarom hadden we deze keer een deskundige van de CM (de christelijke mutualiteiten) uitgenodigd. De deskundigen van de thuiszorg kunnen heel wat vertellen, heel wat kennis aanbrengen. 
Ze doen dat o.a. via bijeenkomsten, zoals wij vandaag er een hadden.

Klaar en duidelijk had de spreekster het over thuisverpleging, over gezinszorg, over poetsdiensten. Ook over gevallen dat het thuis niet meer gaat: dagopvang en kortstondig verblijf in een RVT.  

Tevens boodt ze de gelegenheid om vragen te stellen. De aard van de vragen is soms zo dat een mens ze niet graag in het publiek stelt. Maar dat was geen punt. Die behandelde zij onder vier ogen. 

Ik heb trouwens ook wat brochures mee genomen. 
Als je hier klikt, heb je  als het ware een korte samenvatting van waar het deze middag over ging. 

21:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

18-06-13

Nummer 6357


nachtTussen mijn mail van morgen zat een bericht voor de 100 km wandelen in de Nacht van Vlaanderen. Een kaartje zit er bij. Ook de etappenlijst, dat is handig om een staptempo uit te werken.
Ook is de deelnemerslijst erbij. Ik heb 6357 als rugnummer. Tussen de deelnemers veel wandelkennissen. Dat is vrij evident. Toch mis ik ook enkele verwoede lange afstandswandelaars. Van sommigen weet ik dat zij deelnemen aan de 125 km Euraudax van Lucia. Van anderen weet ik dat zij fysiek er deze keer niet klaar voor zijn. Luisteren naar je lichaam, is verstandig. Van anderen verwacht ik dat zij zich dezelfde dag nog zullen inschrijven.  
 

07:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nacht

17-06-13

Euraudax in Brakel

euraudaxHet was al jaren geleden dat ik in Brakel gewandeld heb. Een reden te meer om er zaterdag heen te gaan, om ginder met een groepswandeling mee te stappen.
De 2 Danny's richtten daar hun Euraudax tocht in. Het was een brevetwandeling van 25 uur.
Ik was er maar net op tijd. Het was er goed druk in de zaal De Rijdt. Met zo een 80 à 90 begonnen we om 11 uur aan een wandeling die ons 125 km doorheen de Vlaamse Ardennen liet dwalen. Paadjes, klimmetjes, afdalingen door het muziekbos, langs vreemde wegen in Ellezelles.  We gingen naar boven en we gingen naar beneden. De parcoursmeesters bleven ons heel de tocht verrassen met onvermoede weggetjes. De paadjes waren soms onzichtbaar in het lange gras, dan wel weggeploegd door een overijverige boer.

Ronny heeft de eerste 50 meegestapt. Klik hier. Een andere wandelfotograaf, Christian schrijft in zijn foto-reportage: "Un parcours assez exigeant mais très beau, Merci à vous pour l'organisation, félicitations à tous les bénévoles, qu'ils soient en cuisine, au contrôle ou sur la route ! Soms was het zwaar, maar hoe mooi zijn de Vlaamse Ardennes ! Dank u voor het keus van de wegen, wij hebben zoveel ontdekt. Hartelijk bedankt voor alle vrijwiligers (op de baan, bij de contrôles, in de keuken ...)."
Daarbij sluit ik me aan. Hiermee vertolkt hij de mening van mij en die van de andere wandelaars. 

Nawoord: Ondertussen hebben nog meer mensen die aan deze tocht mee stapten hun indrukken dan wel foto-albums op het internet geplaatst.

10:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

15-06-13

Wandelen met de Edelweisstappers

edelweisstappersvisitekaartje.jpgIn Zelzate kan je terecht voor verschillende wandelroutes die Marc uitgewerkt heeft. 
Niet alleen in Zelzate trouwens, ook in de omgeving ervan. 

Marc en Manuella kennen de streek door en door. Zijn ze niet aan het wandelen, dan zijn ze aan het fietsen. Hun wandelroutes zijn zo uitgewerkt dat de wandelaar aan zijn trekken komt. 

Voor hun wandelroutes in Zelzate: klik hier.
Er is een ruime keuze in afstanden. 

Klik op het visitekaartje van de Edelweisstappers en je komt op hun site terecht. 
 

19:11 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

13-06-13

Verba volant, scripta manent

guy_anderlecht.jpgVerba volant, scripta manent (woorden vervliegen, geschriften blijven)

Jaren terug had ik webbladzijden op Geocities. Dat was van 1999 tot 2003. Die dienst bestaat ondertussen niet meer. Soms vindt Google er echter nog een cache van.

Als website heb ik ok Google sites uitgeprobeerd. Evenwel is het bij een poging gebleven in 2006 gebleven  https://sites.google.com/site/gverhelst/home

Als avatar gebruikte ik toen een afbeelding van de Guy van Anderlecht.

Deze blog ontstond 10 jaar geleden na e teleurgang van 'Groopy'. Deze blog bestaat al sinds 2003. Juni 2013 vormt  het 10-jarig jubileum van deze blog. Op vrijdag 13 juni 2003, reden de treinen trouwens ook niet op tijd, lees ik. 

22:41 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

Door Gent wandelen 1913-1918

Boekomslag.jpgZondag was het vaderdag. Bij mijn vaderdag-cadeaus stak ook een boekenbon. 
Al enige tijd wou ik een boek kopen over het wandelen in Gent. 
En vandaag ben ik dan de  Standaard-boekhandel binnengestapt. 
Het boek dat ik wou kopen, lag daar samen met veel andere boeken over Gent op tafel.

De titelpagina van het boek draagt als afbeeding een affiche van de wereldtentoonstelling van 1913.

Naar Gent komen is de moeite.
Gand. La plus riche des villes Belges en monuments historiques. Gand possède autant de monuments civils historiques de 1e classe que Bruxelles, Anvers, Bruges & Malines réunies. Visitez Gand.

Ik moet voor u de cursieve tekst niet vertalen, hé!

Ik mag mijn kinderen danken voor het cadeau! Nu blader ik en lees ik het boek door. Volgende week stap ik er een wandeling van. 

19:44 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)