26-06-13

Stoere bonkige kerels in Temse

Beeld van de Temse kaailopersStoere bonkige kerels waren het in Temse, die ruim een eeuw geleden schepen laadden en losten.  Ze staan er in brons gegoten. Drie van hen keren zich af van de schepen op de Schelde en kijken met belangstelling naar de vele wandelaars.

Dat schreef ik in deze blog in het jaar 2006. Toen kon ik nog niet bevroeden dat dit beeld lonely boots zou motiveren om met de naam van de Kaailopers de OXFAM trailwalk mee te wandelen  En dit jaar stap ik met hen mee.
Als je ons wil steunen met een bijdrage, dan is dat welkom. Klik hier. Uw gift kan een wereld van verschil maken voor mensen in het Zuiden.

12:24 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kaailopers

Speelse vogels die kwartels!


kwartelsGisteren vond ik de 'Kwartelbode' in mijn brievenbus. De Kwartelbode is het wandelsportblad van de wandelvereniging waarbij ik aangesloten ben.
-) Altijd leuk om op de hoogte te blijven van wat er in onze club gebeurt, en hoe het met onze medeleden gaat.
-) Nieuws over onze busreizen. Alleen voor die busreizen is het al de moeite om lid te worden bij de wandelclub.
-) De voorkeurskalender gebruik ik steeds om mijn eigen wandelactiviteiten in te plannen.
-) Ook kondigt onze redactie de activiteiten aan, waarbij iedereen kan meedoen. 

Noteer alvast deze kwartelwandelingen in uw agenda:

  • zondag 28 juli: de Canisvliettochten vanuit Zelzate
  • maandag 2 september: de Langeledetochten vanuit Wachtebeke
  • zondag 8 september: de Smokkelfeestentochten vanuit Assenede 

04:29 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

25-06-13

Belletje trek

nachtMijn haar was in de war toen ik na 100 km stappen, de bel mocht luiden. Zo nam Paul me toch op de foto.

In de kortste nacht van het jaar waren we met zo een 500 wandelaars aan de tocht van 100 km wandelen begonnen.
De uitslag staat ondertussen op de website van de inrichter: http://www.nvv.be/

Dimitri kwam als laatste binnen. Meer dan 400 wandelaars hebben de tocht volledig uitgestapt. 

Onder hen:

3 wandelaars uit Zelzate. De 2 dames Erna en Linda hadden een grote 17 uur nodig. Ik zelf meer dan 20. 

Van mijn wandelvlub "De Kwartels" noteer ik Nico uit Oosteeklo die supersnel was: 16 uur 42 deed die er over. Carlo uit Boekhoute en Koen uit Eeklo hebben het rustiger gedaan met een tijd van 21 uur 25.

Ik heb ook gekeken hoe Achiel uit Gentbrugge gestapt heeft. Het was zijn 34ste deelname. Geen enkele nacht heeft hij over geslagen. Ook nu in 2013 stapte hij de nacht volledig uit. 

13:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nacht, zelzate, kwartels

Naar Padua, 5 jaar geleden

Parochiereis C011.JPGVan Reislogger kreeg ik een mail, dat hun toepassing nu ook met een androïd-tablet mogelijk is. 
Daarmee ging ik kijken naar de reisblog die ik ooit met die applicatie maakte. http://gwythealder.reislogger.nl  Ik schreef er mijn indrukken in over onze parochiereis naar Padua. De stad van onze patroonheilige bezochten we met de Zelzaatse parochies in 2008. Onze pastoor Willy die de bezielende kracht achter deze reis was heeft ondertussen het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Onze parochie zelf bestaat om zo te zeggen ook niet meer.
Het doet darom deugd de herinneringen van toen eens op te halen.  

09:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

24-06-13

In de lift en in de nacht.

Wie we vrijdag ook zagen op de nacht was onze Joost. Hij heeft er 40 km gestapt. Het blijft iemand die onze bewondering afdwingt. 

Joost zijn verhaal staat op: http://www.kankeriseenonrecht.be/
Steun Joost door op facebook zijn pagina leuk te vinden. Door een 'like' steun je hem. 

18:00 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

23-06-13

Stappen in de nacht


nachtDe mensen van de Nacht van Vlaanderen hadden vrijdag de 21ste hun 34ste Nacht. Ik wou daar de 100 km meestappen. Dat is een tocht die om 20u15 begint. De tocht moet in minder dan 24 uur gestapt worden. Zelf had ik 20 uur in gedachten.
Linda, een wandelaarster uit Zelzate nam ook deel. Ik kon met Linda mee rijden, zo waren we al vroeg in Torhout, in de sporthal De Mast. 

Langzaam vulde de zaal zich met wandelaars, met lopers en met hun supporters. Wij mochten om 20u15 vertrekken. Linda zag ik niet meer. Ik babbelde wat met wandelcollega's. In het begin waren de 10 en de 42 nog bij ons. Na 20 km kwam ik Gino tegen. Samen stapten we verder. Ook René voegde zich bij ons. Met ons gedrieën trokken we de duisternis in. We dwaalden door het Brugse Ommeland, en toen we in Beernem aankwamen was het al licht.

Klik hier voor het foto-album van Gino. En hier voor de foto's die René publiceerde. Vele meer foto-albums zijn trouwens op het internet te zien.  

Hartelijk dank aan mijn wandelmaats Gino en René voor de compagnie. Dank aan Linda, die sneller stapte dan ik, en haar rit naar huis uitstelde zodang dat we samen terug naar Zelzate konden. Dank aan mijn bijzondere supporters Roland en Irenée, en zeker aan Michel voor de steun onderweg en de enthousiaste felicitaties bij de aankomst. Dank aan de inrichters. Zeker als een mens zo moe wordt, is het des te meer aangenaam dat de uitpijling duidelijk is en de bevoorrading op en top in orde.  Dank aan al de wandelkennissen die ik mocht ontmoeten.

Volgend jaar zijn we er weer bij.  

12:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: nacht

21-06-13

Reisblog op de kaart


santiagoOp weg naar Compostela

Verschillende moedige mensen zijn in beweging. Ze gaan te voet naar Santiago de Compostela. Vaak koppelen ze hun tocht aan een goed doel. Ik volg zo verschillende blogs. Iemand die nu onderweg is, is een zekere Thomas. Op 9 juni is hij uit Brussel vertrokken.

Zijn blog houdt hij bij op een kaart. Iedere dag verschijnt er een nieuwe stip op. En als je op die stip klikt, kom je op zijn bericht terecht. 

Kijk naar deze originele vorm om de voetreis te verslaan op: Thomas blogt zijn voettocht

09:13 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago