16-04-13

Santiago belicht

Ik ken het lichtspektakel van Gent, dat om de paar jaar in de Gentse binnenstad doorgaat. Via een bericht van de glimburger René kwam ik op een Spaans lichtgebeuren terecht. Ook in het Gallicische Santiago de Compostela, kunnen ze nogal een lichtshow demonstreren. Kijk maar.

14:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago

15-04-13

Notities nemen

Deze avond was ik op een vergadering. 
Ik had mijn tablet mee.
Iedereen maakte aantekeningen met een tablet of laptop.
Of toch bijna iedereen.
Er was ook iemand die notities maakte in een schriftje. 

22:49 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

14-04-13

Eindelijk! De zon!

DSC05976.JPG Een zondag! Echt een zondag! Want de zon scheen!
We waren het al een beetje ontwend.
Hoe dan ook! Voor vandaag was ik met Michel afgesproken om in Poperinge te wandelen, op de Hoppelandtocht die door zijn club georganiseerd werd.

Tegen half elf waren we in Poperinge. MARS-pijlen wezen ons vanaf het station de weg naar Maeke-Blijde, waar de wandeltocht start. Onderweg kwamen we doedelzakspelers, Britse soldaten, boeren en meiden met lange rokken en witte hoofddoeken tegen. Hier werd de situatie achter het front van de eerste wereldoorlog weer tot leven gebracht.
In de startzaal babbelde Michel wat af met familie en kennissen, en na een soeje gedronken te hebben, begonnen we aan de 15. De 15 was een tocht van 16,8 kilometer die ons het hoppeland liet bewandelen.
Na een groene boog kwamen we via het park van de ruimtevaarder Frimout aan de markt. De executiepaal sloegen we maar over. Daar stond ons hoofd niet naar. De terrasjes op de markt zaten in het zonnetje goed vol, en wij stapten langs een straat met mooie woningen naar de eerste rust.
Dan verder langs het Quintenspad. Het wandelpad bracht ons naar de Vleterbeek, verder langs de Lyssenthoek. Zouden we nu met de verpleegster Jane mee gaan? Of met de onderzoeker Guillaume? Of zouden we verder door een boerderij stappen?
We besloten in het heden te blijven en gewoon verder te wandelen. Wat deed het zonnetje deugd!
In de volgende rust bleven we nog even buiten zitten. Puur genieten van de lente.

Een heerlijke wandeldag was het wel vandaag!

21:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witsoonestappers

13-04-13

Proef de lente! Ruik de zee!

Vandaag waren we met het Vlaams Compostelagenootschap bijeen in Blankenberge. Het was een ontmoetingsdag tussen mensen die al naar Santiago geweest zijn, en mensen die van plan zijn er heen te gaan.
Met 67 wandelaars stapten we van Blankenberge naar Den Haan.
(Even tussendoor opgemerkt dat Blankenberge zich ook voorbereid op de Tweedaagse, dit jaar op 4 en 5 mei.)
In Den Haan hadden we een uitgebreide uitleg over de Concessie. Weet je wat de concessie is? Wel! Tot deze morgen wist ik het ook niet.
Onderweg hebben we heel wat kunnen uitwisselen aan ervaringen. We hebben elkaar beter leren kennen. En ik kan een paar collega's alvast een buen camino wensen.

21:44 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: santiago, compostela

12-04-13

Bij de Denderklokjes

denderklokjesHet is al een paar jaar geleden dat ik bij de Denderklokjes wandelde. Vandaag nam ik de trein naar Dendermonde. Ik verliet het station in de richting van Sint-Gillis en stapte naar Denderbelle toe.
Onderweg kwam ik al wandelpijltjes tegen, en die volgde ik. Heerlijke paden door de Bellebroeken. Aan de papierfabriek staken we de Dender over om wat langs die rivier te wandelen. Verder op staken de rivier weer over aan de sluis. Een privé kasseiweggetje bracht ons dan naar het dorp.

De startzaal was een kantine. Hier dus de inschrijfformaliteiten vervullen, en dan weer op stap. Het was een lus van 4 dan wel 7 km. In die lus mocht ik wel mijn paraplu open vouwen. Maar eens aan de wachtbekkens was het al opgehouden met regenen.

Terug in de zaal was het tijd voor soep en een broodje. En dan voor de volgende lus. Die bracht ons richting Wieze en liet ons via de Vossemeersroute terugkeren.

Nog wat babbelen met mensen die ik ken van reizen met Scheldeboorden, en met wandelaars waarmee ik nog de Marche du Souvenir gestapt hebt, koos ik voor de lus die me weer richting Dendermonde zou brengen.
Waar ik deze ochtend de wandeling startte ging ik nu rechtdoor terug naar het treinstation.

Klik op de foto, voor nog meer foto's.

20:11 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: denderklokjes

11-04-13

11 april

IMG_20130411_111906.jpgHet is koud. Het is regenachtig. Niet aangenaam op 11 april 1934.
1934 ?
Ja! Zo lang geleden werden twee panelen van het wereldberoemde Lam Gods gestolen.
Ik ben nu in Gent, en lees een en ander in de wandelgids 'Van Eyck vermist'. 
Dat boekje is gisteren voorgesteld.
Vandaag heb ik het in de boekhandel Siffer gekocht. De boekhandel Siffer uit 1934 is nu de Standaard boekhandel.
En zo meteen zal ik de sporen die de dief nagelaten heeft volgen, met het boekje in de hand en op mijn tablet zal ik kijken naar: vaneyckvermist.blogspot.be/

13:12 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

10-04-13

Twintig na elf

DSC05801.JPGMet het seniorenticket nam ik de trein naar Oostende. Ik was niet alleen. Heel wat binnenlanders hadden besloten een kustwandeling te maken. De wandelmeute nam dan de kusttram naar Nieuwpoortstad. Daar vanuit de vismijn waren het de kustwandelingen van de WTC.
Ik at een broodje met vis, en dronk er een soep bij, en daarna zette ik aan. Het was ondertussen al 11u20 geworden.
De WTC had wandelingen uitgestippeld van 7, 12 en 18 km. Ik koos voor de 18 km.
Na wat dwalen doorheen het achterland langs vakantieverblijven en woningen hadden we een rust in een schooltje. In het tweede traject brak de wandeling volkomen  open. De WTC liet ons Ter Yde bewandelen met zijn hoge duinen. Het is er stil, de lente is er nog niet tot leven gekomen. De mossen, en doornige struiken met het zand vormen als het ware een woest gebied.
Daarna trokken we verder naar de zeedijk. Even dacht ik dat we Fabre's schildpad zouden missen, want we trokken rechts de winkelstraten in. Ik was dan ook content toen de wandeling zich weer naar de zeedijk bewoog, en dat we daar de schildpad zagen. Het was een lang traject, dat tweede traject, en we kwamen weer in het schooltje De Vierboete terecht. 

In de Vierboete kwam ik clubgenoten tegen. Het laatste traject hebben we samen gestapt. René heeft zijn foto's van deze kustwandeling op Google+ geplaatst. Klik hier.

19:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wtc