03-03-13

Het zonnetje is terug

nachtDat doet deugd. Het zonnetje wil weer schijnen. Ook al is het een winterzonnetje, het verwarmt toch ons gemoed.

Vele wandelaars zullen er net als ik nu wel extra van hun tocht genoten hebben. Wandelen is geen verloren moeite.

Voor vandaag had ik voor de Verloren Kost tocht gekozen. Dat is een wandeling vanuit Torhout ingericht door de Nacht.

De startplaats is dezelfde als waar de 100 km Nacht van Vlaanderen start. Vandaag geen 100 km voorzien, wel een heel gamma aan afstanden. De kortste was 4 km, de langste 50 km.
Een aantal verwoede wandelaars kozen er voor om 50 km te wandelen. Die waren al vroeg weg.

Toen Michel en ik in De Mast aankwamen beslisten we bij een kop warme chocolade om de 20 of de 14 te stappen. Onze andere wandelkameraden hadden afgebeld, de keuze lag dus volledig aan ons.
We konden de keuze nog voor ons uitschuiven.
In een eerste traject wandelden we voornamelijk door bewoond gebied, met als topper het domein Ravenhove, een statig landshuis met een mooie en rijke tuin. Na 4 km hadden we een rust. We lieten onze kaart afstempelen en stapten meteen door. Het 2de traject was veel landelijker en we kwamen veel wandelaars tegen die de langere afstanden stapten.
Die zaten ook bij ons in de rust in Wijnendale. De laatste 5,5 km was gemeenschappelijk. Dat traject bracht ons door het domein van de Verloren Kost, waaraan de wandeling haar naam ontleent.

Wij wandelaars wandelden in het zonnetje vandaag. En ik wil dan ook de vele vrijwilligers eens in het zonnetje zetten. Het parcours uitwerken, uitpijlen, pijlen tijdens de tocht controleren, voor natje en droogje zorgen in rustposten, de wandelaars vriendelijk onthalen. Wat zouden we zijn zonder al die mensen die zo bereidwillig helpen om de wandeling mooi te maken en vlot te laten verlopen? Een dikke chapeau voor al de medewerkers!

17:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nacht

02-03-13

Vanuit het Vurstjen

Vandaag 2 maart heb ik 22 km gestapt in Evergem. De deugddoende tocht begon in het Vurstjen. Ik schreef me in, dronk een warme chocolademelk en begon aan de tocht. Eerst wat dwarrelen in het Evergemse. Ik stapte met Wilfried aan een snel tempo. Dit jaar hadden elkaar nog niet ontmoet. We hadden dan ook veel wandelervaringen uit te wisselen en over onze wandelplannen van 2013 te praten. In het najaar zullen we aan dezelfde tocht in Barcelona deelnemen.
Bij de 2de rustpost bleef ik wat zitten, en hij stapte door. In het navolgende traject kregen we wat meer onverhard onder onze voeten geschoven, en we stapten langs de Lieve. De Lieve vormde de verbinding van Gent met de Noordzee. Nu komt het wat landelijk over. Wat een tegenstelling met het sluizencomplex van Evergem nu. Waar er in de tijd aan de Lieve wat ambachten gevestigd waren, staan er nu aan de Ringvaart grote loodsen en opslagplaatsen met reuzecontainers.
De wandelpijlen stuurden ons van de Ringvaart weer naar de Kale om dan in het Vurstjen de tocht wat landelijker af te sluiten.

Van wandelen vermager je niet. Een Reynaertstapster die in de aankomstzaal naast mij zat zei dat ze haar dieet opzij schoof en at een lekkere schotel frieten met stoverij.

21:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wak

Waar zijn de bloemen?

Soms heeft een mens zo van die herinneringen. Herinneringen aan kleurrijke bloemen bijvoorbeeld. Waar zijn die nu heen? Waar zijn de bloemen nu?
Dat bekroop mij op mijn wandeling vandaag. Ik had de Lieve verlaten en stapte langs het sluizencomplex van Evergem. Langs opgespoten terrein vol geplant met zonnecellen. Langs een vaart omzoomd met opslagplaatsen vol met containers. En dan langs de Buntstraat. Ooit hing het hier in die straat vol met vogelkastjes. Nu niet meer. Toen hoorde ik ineens het lied van Peter, Paul & Mary : Where have all the flowers gone.
Eens thuis heb ik dan nog naar andere versies van dat lied op Youtube geluisterd.

18:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

01-03-13

Een week in Spanje

We hebben van een last minute geprofiteerd om een week naar Spanje te gaan, naar de Costa del Sol, naar DSC05135.JPGBenalmadena vlakbij Malaga.

Het was aangenaam en ontspannend er een week tussenuit te zijn.

15:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

e-biken

e-beke Knipsel.PNGVerschillende van mijn kennissen, familieleden, mensen uit mijn trefpunt, mensen uit mijn straat, fietsen er lustig op los. Een kleine helling deert hen niet. Ze fietsen gezwind naar boven en dat ondanks hun ouderdom.
Hoe doen ze dat?

Wel! Ze gebruiken een electrische fiets.

Ook in de CM-thuiszorgwinkels wordt de electrische fiets verkocht. Ze geven zelfs hoge kortingen aan OKRA- en KWB-leden.

Voor ons OKRA-trefpunt is het te doen op zaterdag 9 maart in Eeklo.

Klik op de afbeelding voor mee info.

07:28 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

Vorige 1 2 3 4 5 6