19-03-13

Ne Me Quitte Pas

ElyseDeze middag in de Bijenkorf, het cultureel centrum van Assenede, deze middag had OKRA Academie de zangeres Elyse uitgenodigd.

Elyse is de alter ego van een Antwerpse die met haar groep het Franse chanson brengt. Vol vuur en vanuit haar diepste binnen brengt zij de Franse liederen weer tot leven.

Mensen zoals ik, zijn met die liederen vertrouwd. Is het niet omdat wij ze zelf vanuit de 45-toeren platen kennen, dan is het omdat ons moeder ze zong.

In het repertoire van de zangeres komen ook liederen van de Belgische zanger, Jacques Brel.

Haar optreden betekent meer dan herinneringen. Zij brengt die teksten uit de vorige eeuw levensecht in een bekorende vertolking.

18:14 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

17-03-13

Wandelen in de hoek tussen stroom en rivier

euraudaxHet is een schoonheid waarnaar men steeds verlangt. Dit schreef Filip de Pillecijn. Is de waterhoek nu teleur gegaan?
Neen! Het was geen literaire wandeling met Stijn Streuvels en Filip de Pillecijn vandaag, of beter gezegd gisteren en vandaag. Het was een Euraudaxmars. Een tocht in de bocht van de Durme, net voor die rivier de Schelde bereikt, stapten we welgemoed aan een strak tempo achter onze baankapitein Frank.
We kwamen bijeen in de Bierhoeve op de Kaaldries/Waterstraat in Hamme. Met 56 wandelaars gingen we van start. 33 van ons zouden de volledige 100 km stappen.
Het werd een mooie tocht over dijken, langs de waterhoeken. We deden leuke dorpjes aan zoals Hamme Sint-Anna, Hamme Zogge, de heide van Waasmunster. Moerzeke en Sombeke wisten ons ook te bekoren. We bewandelden de Mira-route. Kilometers stapten we over de dijken. De groene boorden van deeuraudax rivier waren onze bondgenoot.

Een Euraudax-tocht is inclusief bevoorradingen en maaltijden. En die waren prima verzorgd. Het was bijzonder lekker daar in de Bierhoeve. Een goed belegd broodje na 25 km. De warme maaltijd was varkenshaas, met bij de groenten ook witloof, wat ik bijzonder graag eet. En om 5 uur in de ochtend hadden we een uitgebreid ontbijt.

Het weer zat mee. Het was 3°C in de nacht. Kouder werd het niet. Op wat gedruppel in de avond hebben we het droog gehouden. Ideaal wandelweer, zeker voor zo een lange tocht. De oevers van de oude Durme deelden we met vele fietsers. En ... Er waren ook andere clubwandelaars op ons pad. We mochten onze medewandelaars die voor de tocht van de RWK gekozen hadden, ontmoeten.

Neen! De waterhoek is niet teleur gegaan. De meersen worden nog druk befietst en bewandeld.

20:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: euraudax

100 km in Hamme

euraudaxNu,  thuis na een lange voettocht in Hamme.

Om 14 uur gestart gisteren. Vandaag om 9u50 aangekomen. In die 20 uur hebben we 100 km gestapt in het groene gebied waar de Durme in de Schelde vloeit. 

Die Durme hebben we deze morgen ook overgestoken over de zogenaamde Mira-brug. 

13:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

16-03-13

Google Reader stopt

Google Reader Knipsel.PNG

Op mijn RSS-reader krijg ik het volgende bericht: --- Google Reader zal op 1 juli 2013 worden stopgezet. ---

 

Het is net die berichtenlezer die ik gebruik om vele blogs van wandelaars te volgen. U kan die zien in de rechterkolom.

Ik zal dus een andere methode moeten zoeken om u de ervaringen van onze medewandelaars te laten kennen.

Heb je een goede suggestie, aarzel dan niet om het me te laten weten. Zend me een mail.

09:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rss, google

15-03-13

In Gent, op het dak van de bibliotheek

Een clip die het zien waard is. Dit om reden van

  • de vertolkers
  • de boodschap
  • de lokaties

15:19 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

OKRA sport zich fit

OKRA wandelevenementen.jpg In OKRA staat de laatste 'A' voor actief. Voor veel senioren die wandelen zijn er 3 grote wandelevenementen waar OKRA partner in is, en waar we als senior ook graag deel uitmaken van de grote wandelfamilie. Dat lees ik in het tijdschrift 'Sport je fit'.

  • Internationale tweedaagse van Vlaanderen in Blankenberge op 4 en 5 mei 2013
  • Omloop Kluisbergen op 12 mei 2013
  • Nacht van West-Vlaanderen in Torhout op 21 juni 2013.

07:51 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

14-03-13

Een zonnige wandeling in een besneeuwd landschap.

kwikOp woensdag 13 maart richtte wandelclub KWIK haar Sporteltocht in.

Sportelen is recreatief sporten. Niet de inspanning telt, maar de ontspanning. Sportelen is dan ook een manier van sporten waarbij een wat oudere wandelaar zich goed bij voelt. Voor mij als senior alleszins een reden om naar Oppuurs te gaan.

Als senior moest ik wel tot na negenen wachten. Voor 9 uur mag men met het seniorenticket niet op de trein.
Om 9u05 kon ik in Gent de trein nemen. De voor maart onvoorziene winterse omstandigheden, hadden echter voor heel wat problemen bij het spoor gezorgd. Er stonden heel wat vertragingen op het bord, vermeld en daar was ook mijn trein bij. Op de trein riep de conducteur om dat  wisselproblemen de oorzaak van de vertraging vormden. Hij verontschuldigde zich voor de opgelopen vertraging van 25 minuten. In Sint-Niklaas miste ik mijn verbinding, maar niet getreurd, met de trein is altijd een beetje reizen. Dat weten we. Gelukkig was het stationsbuffet open. Veel later dan gepland kon ik met de trein de Schelde over: Temse, Bornem en Puurs als 3de station.

Vanuit het station van Puurs is het nog zo een 3 kilometer naar Oppuurs. 3 kilometers langs de besneeuwde kwikakkers en weiden, die ik van andere wandelingen ken.

Het was uiteindelijk al tegen de middag als ik in de startzaal aankwam. Ondertussen had ik honger gekregen, dus maar eerst soep met een broodje vooraleer te wandelen.
Welk traject zou ik nemen? De kortste afstand bracht de wandelaar naar het fort van Bornem. De middellange afstanden hadden Branst als centraal punt. En de 24 km deed beide aan.
Ik koos voor de korte afstand. Die bestond uit 2 keer 3,5 km. De wandelpijlen brachten ons door de besneeuwde landschappen langs de kronkelende Ronebeek naar het fort. Daar tussen de chalets van de vissers, was café de Waterlander open. De waard had verse soep gemaakt. Nu die smaakte. Het is heerlijk op de rust van een koude tocht een warme, lekkere soep te kunnen drinken.

Ondertussen was de zon beginnen schijnen. Dat doet deugd. Het verwarmt wat. De muts mag af en de jas mag open. 
Terug in "De Baronie" kon ik mijn wandelboekje laten afstempelen. Verschillende wandelaars genoten in de verbruikszaal van de pannenkoeken, en ik kon van een boterham met ommelette genieten, vooraleer weer naar huis te gaan.

Het was wel ongezien: zo een winterse wandeling, terwijl men zou verwachten dat de lente zch aan dient.

13:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwik