05-10-13

Paddenstoelen in het bos

kwartelsVandaag wandelde ik bij mijn eigen wandelclub. Het was een boswandeling vanuit Oosteeklo. Weet je wat ik van deze wandeling onthou? Ja ? Ik heb het al verraden in de titel. De herfst toont zich niet alleen in de vele tinten van de bladeren, maar ook in de vele paddenstoelen die doorheen de humus naar boven komen. 

Ik was er vrij vroeg. Het licht kwam net op.  Langs het Haantje wandelden we het dorp uit. Nevelslierten hingen nog over de weiden. Snel waren we in de bossen. Zo vroeg waren er nog niet veel wandelaars waardoor de rust en de stilte van het landschap goed door drong. Soms naar de grond kijken. Het kijken naar de verschillende paddenstoelen verrukte me. Bovisten, inktzwammen, en natuurlijk de rode paddenstoel met witte stippen. Ik zou ze niet plukken, want de vliegenzwam is giftig, en van de inktzwam hou je vuile vingers over. Voor de wandelfotografen evenwel is zo een setting heerlijk. 

We hadden een rust in een abdijhoeve, en nadien in een plattelandsmuseum. Het museum Bardelaere in Lembeke liet ons het verleden ontdekken. Trouwens ook de gedichten van Thomas Rubico die ginds een ommegang vormen, boeiden veel wandelaars. Misschien toch even vermelden dat de dichter Thomas Rubico bij veel wandelaars gekend is door zijn voettochten naar Santiago.

Op de rust ontmoette ik wandelkennissen die ik al lang niet meer gezien had. Het laatste stuk van de wandeling was dan ook een gezellige babbelwandeling. 

Klik hier voor mijn foto's van deze leuke wandeltocht dicht bij huis.
Klik hier voor de foto's die René van deze tocht maakte. 

16:14 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

De commentaren zijn gesloten.