04-10-13

Ik beklom de Chinese muur

In BadalingIn het noorden van China slingert zich over duizenden kilometers een muur. Een muur om de Chinese beschaving van barbaarse invallen te vrij waren.

Op verschillende plaatsen is de Chinese muur hersteld. Dat is zo in Badaling. Op maandag 16 september reden we er naar toe. We verdeelden ons in 2 groepen. Een groep zou met de kabellift naar boven gaan. Een andere groep zou de muur te voet beklimmen. De beklimming van de Chinese muur -->  Dat spreekt tot de verbeelding. Die verbeelding werd werkelijkheid vandaag. Het was voor mij een van de twee voornaamste redenen om aan deze China-reis deel te nemen. Wandelen over de muur, kijken hoe de muur zich over de bergtoppen slingert.

De muur is een toeristische trekpleister. Heel veel volk. Wij besloten de steilste kant op te gaan, want daar was het precies wat rustiger. Zo een landschap dat natuur en geschiedenis in zich verenigt, dat maakt een mens niet veel mee. Daar namen we dan ook de tijd voor

Terug beneden wachten we elkaar op. En in de winkeltjes beoefenden we de kunst van het afdingen om onze souvenirs niet te duur te betalen.

07:46 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.