02-10-13

Tweede dag in Peking.

DSC08878.JPGMet alle Chinezen, maar niet met de deze.

Vrijdag 13 september vervolgden we ons bezoek aan Beijing. We passeerden het Tiananmen plein en waren verwonderd hoe massa’s mensen al stonden aan te schuiven om het mausoleum van Mao te bezoeken. Ons doel was evenwel het zomerpaleis van een Chinese keizerin-moeder. Een mooie tuin met wel aparte verwezenlijkingen. We wandelden langs het meer, en bewonderden de marmeren boot. We zagen de plek van waar de keizerin ging bootje varen, en liepen door een lange wandelgalerij die opgesierd wordt door allemaal verschillende schilderwerken op de balken. We zagen ook hoe ginder gras wordt aan DSC08900.JPGgepland. Polletje per polletje wordt in de grond gestopt.

Even was er bij ons paniek bij het buiten gaan. We waren twee mensen van onze groep kwijt. Onze gids Nancy vond ze gelukkig terug. Met de volledige groep konden we zo naar een restaurant, en we konden weer gaan eten. Weer de stokjes gebruiken, om te genieten van de verschillende schotels.

Het bleef bij het water die vrijdag. ’s Middags flaneerden we langs het Shichahai meer, vooraleer de autobus ons naar Zhaitang bracht.

Bij Picasa heb ik al mijn foto's geplaatst van het begin van deze reis tot en met de openingsreceptie in Zhaitang. Klik hier.

04:17 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.