01-10-13

Onze eerste dag in China

DSC08786.JPGDe donderdag in Beijing

12 september was onze eerste dag in Beijing. Eerst werden we naar de Hutongs gebracht. De Hutongs zijn de straatjes van Beijing waar de mensen woonden. Meestal huizen met tuinen, maar wel smalle straatjes. In een plaatselijk restaurant kregen we onze eerste middagmaal. We maakten kennis met een variëteit aan gerechten, die op een draaitafel worden geplaatst. En het was gelijk op zijn Chinees: eten met stokjes.
Onbedoeld maakten we ook kennis met erbarmelijke toiletten. Maar ja, dat behoort tot de couleur locale,  zullen we maar denken. We waren gewaarschuwd voor het vervolg van de reis. China is overigens in het algemeen een proper land.

DSC08795.JPGDe autobus bracht ons door de Hutongs naar de Verboden Stad. Niemand mocht daar binnen vroeger, tenzij de keizer, zijn concubines en zijn gevolg. Nu is die stad voor het publiek open gesteld. Het zijn grote gebouwen en ruime betegelde pleinen. Weinig groen. Onze gids Nancy vertelde over de verschillende dynastieën die van hier uit China bestuurden. Over de functie van de verschillende hallen. De Verboden Stad is een must voor de toerist die Beijing bezoekt.

Nog onder de indruk van de grandeur bestegen we dan de trappen van de Jingshab Gongyuan, de Kolenheuvel. Vanaf de top met de boeddhistische tempel hadden we een mooi uitzicht over de stad.
Terug naar beneden, weer de autobus in. We reden langs het befaamde Tiananmanplein, dat we bezochten. Om 19 uur was het trouwens al donker.

's Avonds kwamen we aan in het hotel Days Inn Joiest, waar we onze intrek namen.

15:16 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.