01-10-13

11 september: Vertrek naar China

IML

In alle landen wordt gewandeld. In alle landen bestaan er wandelverenigingen. De IML  is de international marching league. De IML verenigt verschillende landen. Daar is ook het verre oosten bij. In september werd daar in het noorden van Beijing een bergwandeling ingericht. In Beijing dat we vroeger Peking noemden, was een tweedaagse. De Belgische IML-friends trokken er naar toe. Verschillende wandelaars van verschillende wandelclubs zijn IML-friends. Zij trekken naar de IML wandelingen in verschillende landen. De Belgische IML vrienden vinden hun thuisbasis in Blankenberge.

Vertrek naar China.

imlVanuit Blankenberge werd de China reis ingericht. We waren met 40. Plaats van afspraak was Zaventem. We vlogen eerst naar Helsinki. Daar moesten we langer dan gepland wachten op het vliegtuig naar China. Finnair verzachtte het wachten, door ons vouchers te verstrekken, waarmee we eten en drinken konden kopen. Uiteindelijk opende de gate zich en kon onze lange intercontinentale vlucht naar Beijing. Meer dan 8 uur vliegen.

Aankomst in Beijing

De luchthaven in Beijing is groot. We moesten de trein nemen om naar de hal te gaan waar onze bagage stond. Eens de immigratiedienst voorbij werden we in de aankomsthal opgewacht door Nancy en Penny. Penny zou de hele reis bij ons blijven en onze wandelgroep begeleiden. Nancy was onze gids voor de eerste dagen

We staken onze bagage in de autobus en reden naar Beijing.
Nancy vroeg hoeveel inwoners ons land telde. Dit om te illustreren dat Beijing een grote stad is. Beijing is de hoofdstad van China en heeft 23 miljoen inwoners, en daar zijn de honderd duizenden toeristen niet bijgeteld.

06:35 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: iml

Commentaren

Zoals Caïro dus.
Waw dat je zoiets kon meemaken ! Chic !

Gepost door: maaike | 01-10-13

De commentaren zijn gesloten.