25-09-13

Een eiland in de delta van de rivier Yangzi

Zochten we het gisteren in torenhoge gebouwen van meer dan 400 meter hoog in de hoge financiële zakenwereld,  vandaag koos onze tourleader voor het agrarische, lager bij de grond.
Met de bus reden we door een lange tunnel en over een lange brug naar het eiland Chongming.  
Shanghai heeft geen bossen.  Opdat de stadsmensen zouden kunnen ademhalen is dan een bos aangelegd.  We maakten een wandeling doorheen het Dongping nationaal bospark. Het bos is aangelegd tijdens de culturele revolutie door 220.000 studenten. Zo las ik op een bord bij een herinneringsmonument in het midden van het bos.
Dit aangelegd bos vormde het ochtendgedeelte van vandaag, woensdag 25 september.

Voor het middageten trokken we naar een ecologisch agrarisch dorp, waar we verschillende boerengerechten aten in een  plaatselijk restaurantje. Het was soms raden wat er op de draaitafel terecht kwam. Maar niet getreurd.  Kende onze gids het Engelse woord niet , dan vroeg ze aan de mevrouw van de keuken om ons de groenten te laten zien, zoals ze uit de moestuin kwamen.
Een van ons wist zelfs zaaigoed los te krijgen van een boer.

We toerden verder door het rurale gebied en stopten voor een tocht door het Xisha Wetland Park.  De wetlands zijn een vochtig gebied onder invloed van de getijden. Krabben zijn blijkbaar hier een lekkernij. Heel wat Chinezen vingen er, en hadden snel een zakje vol.De wandeling van ongeveer een uurtje deden we volledig over aangelegde houten paden. Heel wat uitkijkposten en borden met uitleg onderweg,  Gelukkig voor ons ook in het Engels. 

Het platteland in China is niet le plat pays zoals wij dat kennen. China is België niet.Dat leerden we vandaag, met deze busrit van twee uur vanuit de binnenstad van Shanghai.

14:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.