04-09-13

5 klokkentorens

Mario VanHove 978_n.jpg5 torens staan op de kathedraal van Doornik. Ze maken indruk en kenmerken de binnenstad. Vrijdag waren we echter niet naar Doornik getrokken om er de kathedraal te bezoeken. We zouden ons ook niet met de geschiedenis van die stad bezig houden. Of toch? Clovis veroverde vanuit Doornik het gebied dat we nu Frankrijk noemen. Zouden we in zijn voetstappen treden?
We kwamen naar Doornik om een lange tocht te stappen. De wandelclub Mont-Marche richtte er voor haar jubileum een wandeltocht in van 100 kilometer: " Le 100km des 5 Clochers

In de vooravond kwam ik aan. Ik schreef me in en kreeg nummer 149. Na mij schreven zich nog tientallen wandelaars in. Meer dan de organisatie had verwacht. Uiteindelijk zouden we met 257 zijn. 

Om 21 uur vertrokken we.  Al snel vormden zich groepjes van wandelaars die ongeveer hetzelfde tempo stappen. Ik stapte zo van in het begin tot op het einde met de musketiers. Anderen die je daar op de foto ziet waren sneller. 
Op het traject waren 14 bevoorradingen voorzien.  Telkens wat te eten en te drinken en lekker gevarieerd. 
De tocht liet ons ten zuiden van Doornik stappen, met een groot deel in Frankrijk. Hoofdzakelijk over landbouw- en veldwegen. Het was droog, zodanig dat het gemakkelijk stapte. 
We passeerden charmante stadjes/dorpjes  Waarbij ik vooral St-Amand-Les-Eaux en Condé-sur-L'Escaut onthou. 
In het stuk overdag hadden de inrichters trajecten voorzien waar we eens lekker aan een snel tempo konden doorstappen.  

Het was een pracht van een tocht. Ik denk er met plezier aan terug. Jammer eigenlijk dat het een eenmalige inrichting was. Ik zou de tocht wel nog eens willen stappen.

Er waren verschillende wandelfotografen. Neem maar een kijkje op: Photo-Marches, klik hier. Claude heeft er verschillende fotoreeksen op verzameld. Blader wel naar de juiste datum. Dat is Vendredi 30 Aout  2013.

06:20 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mont-marche

Commentaren

Proficiat Guy, en mogelijk komt er een vervolg, er moet nog over overlegd worden met het bestuur om het misschien om de 2 jaar te organiseren. Wij zijn dus in blijde verwachting en hoopvol

Gepost door: Smets Rene | 04-09-13

De commentaren zijn gesloten.