12-08-13

Guy en de musketiers op de Dodentocht.

dodentochtOp de blog van Dirk las ik een bericht over de dag die op de dodentocht volgt. Het is ondertussen al twee dagen geleden. Een maandag als een ander. Al denk ik dat er velen op hun werk met hun collega's zullen praten over de prachtige wandelervaring die de dodentocht vormt. 

Ik was het vergeten wat het was om in zo een massa wandelaars te starten. In het begin was het wat voetje voor voetje stappen. Het duurde 20 minuten vooraleer we de startlijn passeerden. 
Eens de start voorbij lag ook bij onze collega wandelaars het tempo redelijk hoog, zodanig dat we goed konden doorstappen. De toeschouwers in de dorpjes enthousiasmeerden ons. Bij de eerste bevoorradingen hebben we niet gewacht. Pas in Breendonk hebben we een pauze genomen. De grote pauze namen we op de dodentochtbagagerust in Steenhuffel. Toen was de nacht voorbij en konden we verse sokken en een vers T-shirt aantrekken. Om onze trui bij de  bagage achter te laten was het evenwel nog te fris. Om 7 uur in de morgen konden we aan de tweede 50 km beginnen. Naarmate de dag vorderde kregen we ook meer en meer steun van de omstaanders. Jean-Paul wist er velen tot een gevatte opmerking te verleiden. Het bleef leuk stappen. Iedere keer dat we wilden blijven zitten hadden we geen moeite om een plek te vinden. Wel moesten we een beetje opletten dat we niet te lang bleven zitten. 

Om 17u21 stapten we over de eindmeet.
Nadat we onze bagage opgehaald hadden bleven we nog wat napraten in een café vlak bij de tent. 
En hoe lukt het? Daar kwam ik ook mijn Zelzaatse wandelvrienden tegen.  

Klik hier voor de fotoreeks die Marc maakte en op Picasa gepubliceerd heeft.

De volgende editie van de dodentocht is volgend jaar op 8 augustus 2014.

15:32 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dodentocht

De commentaren zijn gesloten.