21-07-13

Vergeten in de polders

trekvogelsSoms kom je in een wandeltocht een dorpje tegen, dat door iedereen vergeten lijkt. Er staan wat huizen, er is een kerkje, er is een pleintje. Geen mens te zien. 
Daar is dan wel een parochiezaaltje waar de wandelaars neerstrijken.  En blijkt er wel wat leven in het dorpje te zijn. Landsdijk gaf mij deze middag die ervaring.
Om 11 uur was ik in Bassevelde een wandeling begonnen. De tocht met  de naam 'tweelandentocht' was ingericht door de wandelvereninging 'De Trekvogels'.

De wandelpijlen brachten ons door het polderlandschap onder een warme zon naar het gehuchtje Landsdijk. Daar was na zo een goed uur stappen tijd om een belegd broodje te kopen, op te eten en verder te stappen.

De wandelaars die voor de 12 km gekozen hadden, trokken van hier terug naar Bassevelde. De wandelaars die voor de 21 of de 30 gekozen hadden trokken verder naar Boekhoute. 
Langs een lange dijk kwamen we aan het Leopoldskanaal. Op de begroeide boorden daarvan stapten we naar wat ooit een vissersdorp was. Met hun BOU-bootjes gingen de vissers hier garnalen vangen. Vandaag was er de Omloop van Het Nieuwsblad, die heel wat renners naar dat dorpje bracht. Wij bogen net voor de dorpskom af naar het Meuleken om daar weer een rust te nemen.  

De wandelaars die voor de 30 km gekozen hadden kwamen hier 2 keer. Zelf had ik voor de 21 km gekozen, en mocht vanaf hier onder de zon door het land weer naar Bassevelde stappen. 
Langs leuke paadjes en dode hoeken kwamen we uiteindelijk via een voormalige spoorweg in het dorp aan.

Bij de aankomst kregen we van de wandelclub een consumptie aangeboden. Dit hadden we te danken aan het feit dat De Trekvogels 15 jaar bestaan. 
Geboren onder felle barensweeën is de wandelvereniging uit gegroeid tot een club die de wandelaar per jaar verschillende tochten aanbiedt. Zij wisten ook ons te verrassen met bijzondere tochten . Ik denk aan de nachtelijke ezeltocht van 50 km, of aan de 100 km-tocht van Brugge-Boekhoute. Ik hoop dat zij in de volgende 15 jaar nog van die gedurfde initiatieven nemen. 

Vandaag was het voor mij een mooie zondagse wandeling dicht bij huis. 

Klik hier voor enkele foto's, die ik maakte.
Klik hier voor de website van de wandelclub.
Klik hier voor mijn wandelervaringen bij deze club.

23:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: trekvogels

De commentaren zijn gesloten.