22-07-13

100 km samen met les marcheurs de la police de Binche

2013-07-19&20 100 km van Binche

Zwerven door de nacht, langs een landschap gedomineerd door windmolens. Dat had ik zo een beetje verwacht. Dirk wees me erop dat we een bepaald gezicht van een klein kerktorentje omzoomd door de hoge windmolens nog nooit gezien hadden. Inderdaad de inrichters hadden het parcours grondig herwerkt. We lieten al snel de windmolens achter ons om verder in Thudinie, dat is het land van Thuin,  te stappen. 's Nacht op het plateau wordt er een redelijk snel tempo ontwikkeld. Het koelde trouwens nauwelijks af in de nacht. 

Het was net nog niet licht, nog niet klaar toen ikna 45,5 km Fontaine-Valmont bereikte. Daar was het tijd voor een lange pauze. Een pauze met spek en eieren als ontbijt. Ook hadden de inrichters onze bagage hierheen gevoerd. Voor mij de gelegenheid om me te verfrissen en vers ondergoed aan te trekken. Toen ik de zaal verliet was de dag begonnen. Nu zou ook de tocht wat meer avontuurlijk worden. 

 Een tocht met mooie vergezichten. Flinke kuitenbijters brachten ons naar boven. Langs de befaamde hangende tuinen bereikten we het stadje Thuin. Genieten van ginder boven, om dan weer naar de Samber af te dalen. Ik moest even een collega wandelaar terug roepen. De man had een wandelpijl gemist, en liep rechtdoor waar hij moest afslaan. 
We liepen een stukje langs de Samber om dan weer te klimmen langs bospaadjes. En dan weer te dalen. Ik vind het bijzonder mooi in deze tocht als de ruines van de abdij van Aulnes in het zicht komen. Zo om 9 uur 's morgens is de plaatselijke horeca nog niet open. Niet getreurd. In een school vlak over de sluis was het voor ons bevoorrading. Geloof me! Ik dronk er niet één maar 2 bekers koffie. Ik had de caffeïne precies nodig. 
In de tocht van 100 km zijn 14 bevoorradingsposten voorzien. Hier in Leernes was dat al de 10de. 65 km hadden we hier al afgelegd. De Samber bleef enige tijd onze compagnon.
Zelf wou ik deze tocht alleen stappen, niet in een groep. Maar uiteindelijk kom je steeds weer dezelfde binchewandelcollega's tegen, namelijk zij die ongeveer aan hetzelfde tempo stappen. Op het einde waren dat Mario en Hans. 

Een mooie episode in de tocht is de afdaling van de vele trappen in Lobbes.
Als de windmolens weer in zicht komen is het stappen door de stofferige warme wegen tussen de korenvelden. 
De abdij van La Bonne Espérance komt in zicht. Hier hebben we de laatste bevoorrading Vanaf hier is het dan nog 4,9 km te gaan. 

De tocht is dan afgelegd. Een geslaagde tocht.

Na meer dan 18 uur stappen was ik niet fris meer. Gelukkig kon ik vooraleer naar het treinstation te gaan nog een goede douche nemen. En zo met een uitgelaten en tevreden gevoel kon ik naar huis sporen.

Klik hier voor mijn foto's die ik op Picasa plaatste.

20:31 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (3) | Tags: binche

Commentaren

Prachtig Brevet van een zeer mooie tocht aan de fotos te zien,wegens het warme weer verslag pas nu gelezen,blij U vandaag in Gent nog eens ontmoet te hebben,het pintje heeft gesmaakt!
Grtn,Rene en Micheline.

Gepost door: rene depuydt | 22-07-13

beste
het is voor te vragen of er geen fotos van 100km van binche 2013 kunnen zien , mijn man
freddy van de wiele heeft ook aan deel genomen
mvgr
van de wiele freddy
bierman 30
9860 oosterzele

Gepost door: van de wiele freddy | 24-07-13

Nawoord:
Veel mooie fotoreeksen zijn door Claude aangehaald op:
http://photos-marches.blogspot.be/
Je schuift door naar de datum, en klikt dan een foto reeks over Binche aan.
Je moet misschien wat doorklikken maar het zou me verwonderen dat je Freddy er niet vindt.

Gepost door: G.U.Y. | 24-07-13

De commentaren zijn gesloten.