18-07-13

Dinsdagavond op wandel

pasar

Voor de 3de keer in korte tijd wandelen in Ertvelde. Dat moet mij ginder wel aanstaan. Het is vlak bij huis. Ik ben er zo op 16 juli voor een dinsdagavond wandeling met PASAR. 
Afspraak is aan de kerk om 19 uur. Daar hebben de inschrijvers post gevat. Een 60-tal wandelaars laten hun kaart afstempelen.  We worden in 2 groepen gesplitst die de wandeling in tegengestelde richting zullen afleggen. Ik ben bij de groep onder leiding van de gids Bernard Messiaen. 
Onze groep stapt eerst in de richting van de stenen molen en de rosmolen. Voor degenen onder ons die het nog niet weten vertelt de gids dat de stenen molen een molen is waarvan de kap draait. De wieken komen tot op het gras. We moeten dus 
uit de zone van de witte paaltjes weg blijven. 
Onze tocht vervolgt richting Kluizen, waar we alsnog een ruime toelichting krijgen over de bunkergordel die 100 jaar geleden de stad Gent  moest beschermen tegen de oprukkende vijand.
Een must in een tocht als deze is het mottekasteel. Je moet daarbij niet denken aan een imposant bouwwerk. Neen! De motte was een hoog gelegen boerderij van de burggraaf. 
Tegen half tien was onze tocht afgelopen en konden we afscheid nemen, en afspreken voor een volgende dinsdagavond wandeling.

06:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pasar

De commentaren zijn gesloten.