19-07-13

Wie was Leo Steel?

DSC07631.JPGZaterdag in onze eerste lus wandelden we na de rust in het oud gemeentehuis naar de stenen molen. We liepen langs het Leo Steelpad. Een medewandelaar vroeg me wie Leo Steel was.

Ik bleef het antwoord schuldig. Ik wist hiet niet.

Thuis dan wat gegoegeld vond ik een computerspelletje. Leo Steel wordt vermeld als een gratis online spel. Ik kon me niet voorstellen dat een arcade spel de naam aan een pad zou geven.
Gerichter zoeken bracht aan het licht dat het Leo Steelpad een fietsroute is. Ik vond de routebeschrijving, maar er stond niet bij waarom die route die naam droeg.

Maandag ontmoette ik iemand uit Sleidinge. Ik vertelde hem over mijn onwetendheid, en laat mijn gesprekspartner nu net een peter van het Leo Steelpad zijn. Hij moet geregeld de route nalopen of al de borden er nog staan.
Mijn gesprekspartner noemt Urbain. Hij vertelde me nog meer. Eerstens dat Leo Steel een kunstschilder was. Tweedens.  Urbain zelf bleek mee gewerkt te hebben aan een overzichtstentoonstelling van het werk van Leo Steel. Urbain heeft ook geholpen aan een publicatie over deze dorpsschilder. Hij weet dus waarover hij praat.

Voila! Je weet het nu ook. Leo Steel was een kunstschilder uit Sleidinge.

22:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.