29-06-13

Instappen lus 3 van de 18de omloop van de kanaalzone

IMG1528 - kopie.jpgWoensdag stapte ik lus 3 in van de 100 km van Zelzate. Het is een lus die in de nacht zal gestapt worden. Vertrek zal zijn iets na 21 uur op zaterdag 13 juli. De zondagmorgen tegen 2 uur komen we aan.

Het parcours trekt langs het kanaal naar Sas van Gent. Ginder passeren we het bolwerk. In 1555 vetrokt keizer Karel van hier naar Spanje. Wij nemen de boot niet maar stappen verder langs de Staak in de richting van de Doornendijk. We stappen langs polders die in de 16de eeuw ingedijkt zijn. Omdat het dan nacht zal zijn zullen we de Grote Geul niet zien. We stappen verder en nemen dan het traject waar vroeger de trein van Eeklo naar Zelzate reed. Spoorweg 55A is in de jaren 60 verdwenen. Het traject is hier een fietspad geworden. We volgen dit fietspad langs Assenede, tot in de Groene Briel in Zelzate.
Daar hebben we dan nog een plaatselijk ommetje om na 25 kilometer stappen in bijna 5 uur weer de startzaal te bereiken.

Wie er niet bij zal zijn, is Aloys. Verschillende keren stapte hij mee. Met zijn echtgenote was hij steeds vooraan in de wandelgroep. Maar nu zondag is hij overleden. Na een moeizame strijd tegen de ziekte was hij uitgeput. We zullen aan hem blijven denken. In gedachten zal hij nog met ons mee wandelen.

13:44 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.