17-06-13

Euraudax in Brakel

euraudaxHet was al jaren geleden dat ik in Brakel gewandeld heb. Een reden te meer om er zaterdag heen te gaan, om ginder met een groepswandeling mee te stappen.
De 2 Danny's richtten daar hun Euraudax tocht in. Het was een brevetwandeling van 25 uur.
Ik was er maar net op tijd. Het was er goed druk in de zaal De Rijdt. Met zo een 80 à 90 begonnen we om 11 uur aan een wandeling die ons 125 km doorheen de Vlaamse Ardennen liet dwalen. Paadjes, klimmetjes, afdalingen door het muziekbos, langs vreemde wegen in Ellezelles.  We gingen naar boven en we gingen naar beneden. De parcoursmeesters bleven ons heel de tocht verrassen met onvermoede weggetjes. De paadjes waren soms onzichtbaar in het lange gras, dan wel weggeploegd door een overijverige boer.

Ronny heeft de eerste 50 meegestapt. Klik hier. Een andere wandelfotograaf, Christian schrijft in zijn foto-reportage: "Un parcours assez exigeant mais très beau, Merci à vous pour l'organisation, félicitations à tous les bénévoles, qu'ils soient en cuisine, au contrôle ou sur la route ! Soms was het zwaar, maar hoe mooi zijn de Vlaamse Ardennes ! Dank u voor het keus van de wegen, wij hebben zoveel ontdekt. Hartelijk bedankt voor alle vrijwiligers (op de baan, bij de contrôles, in de keuken ...)."
Daarbij sluit ik me aan. Hiermee vertolkt hij de mening van mij en die van de andere wandelaars. 

Nawoord: Ondertussen hebben nog meer mensen die aan deze tocht mee stapten hun indrukken dan wel foto-albums op het internet geplaatst.

10:18 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.