12-06-13

Balegemse steen

Balegemse steenDe wandelvereniging van het land van Rhode associeer ik altijd met modder en slijkerige paadjes. Vandaag was dat eens niet het geval. De wandeling was puur natuur, dat wel. De puur natuur was deze keer droog en gemakkelijk begaanbaar.

We zaten met een aantal wandelaars op de trein. Gelijk we naar de startzaal stapten vertelde ik dat ik de 21 km wou stappen. Een medewandelaar had de 15 in gedachten, maar besloot om deze keer wat meer kilometers te stappen dan hij gewoon was. Hij stapte eveneens de 21 en heeft het zich niet beklaagd.

De wandelclub schotelde ons een mooi parcours voor doorheen en rondom Balegem. Balegem kennen Gentenaars als ik van de Balegemse steen. (Gentse huizen zoals op de Graslei zijn met Balegemse steen opgetrokken.)
Balegem heeft ook nog een jeneverstokerij. Daarvan dan ook de naam aan deze tocht: de jenevertocht.

De Balegemse steen heb ik gezien. In de jeneverijstokerij hadden we twee keer de rust. En ginder heeft het broodje braadworst me goed gesmaakt. Dit maar om te zeggen dat we niet alleen een goed parcours hadden, maar ook een wandeltocht met verzorgde bevoorrading op de rustposten, en vlak voor het einde nog een bijzonder traktement.
En ... Ik mag het wel eens zeggen. In het clubwandelen zijn de prijzen democratisch.

19:08 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: land van rhode

De commentaren zijn gesloten.