05-06-13

Trailwalkers van Eupen naar Botrange

oxfam,kaailopersZaterdagmorgen om half negen vertrokken zo een 200 trailwalkers vanuit Kettenis.

Ik was er bij om de OXFAM trailwalk in te stappen. Dat is de uitdagende tocht van 100 km, die we eind augustus zullen stappen. Op zaterdag 1 juni wandelden we er de eerste 48 km van. Het was een trainingstocht. Deze voettocht vormde een goede gelegenenheid voor teamleidster Marleen om de ploeg aan een te smeden. Het was ook tof om ginder al die nieuwe mensen te zien. Heel wat nieuwelingen durven dit jaar de uitdaging aan.

We stapten doorheen Eupen in de richting van de Talsperre. En vandaar stapten we verder langs sommige moeilijk begaanbare paden. We overschreden de Duitse grens. Tegen de middag kwamen we in het dorpje Mutzenich aan. Daar was het meteen tijd voor de lunchpauze.

's Middags stapten we langs een voormalige spoorweg terug naar België.

Na 40 km te stappen namen we nog een grote rust in Sourbrodt. Een aantal van ons vondt dit genoeg. Enkele wandelaars stopten hier hun training voor vandaag. De grootste groep stapte door, verder in het verlaten landschap van de Hoge Venen. Het was niet te steil op de weg naar het hoogste punt van België. Tegen half acht bereikten we het Signal de Botrange.

Elf uur hebben we er over gedaan. We mogen de training als geslaagd beschouwen.

Klik hier voor wat foto's die ik tijdens de tocht nam.

09:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

De commentaren zijn gesloten.