06-06-13

Trailwalkers van Botrange naar Drossart

oxfam,kaailopersDe training voor de OXFAM trailwalk omvatte twee dagen.
Op zondag 2 juni stapten we de 2de tocht van de trainingstocht. We waren met zo een 60 om 18 km te stappen.
Met een autobus reden we van Wörriken naar het Signal de Botrange.
Het was helder, maar wel kil: 3,5 °C.
De parcoursleider waarschuwde ons op voorhand: wie geen 20 km in 4 uur over moeilijke paden kan stappen, die vertrekt beter niet. Er is in de tocht geen mogelijkheid om iemand met de auto op te halen. Hij vroeg ons ook om voorzichtig te zijn bij de gaten. Er zijn soms diepe bijna onzichtbare putten waarin men diep kan wegzakken.
Net zoals op zaterdag was het parcours niet uit gepijld. Het was dus weer kwestie om nooit de wandelaar voor je uit het oog te verliezen.

De wandeling begon meteen in de venen. Eerst lange rechte stukken door het desolate landschap. Dan een krinkelend pad. Weer wat stukken door bossen.
Jan vestigde onze aandacht erop om hier ook geen etensresten achter te laten. De beestjes die de appelsienschillen, of de klokhuizen van appels kunnen opeten, leven hier niet.
We namen twee keer een rust, zodanig dat de groep zich kon hergroeperen. Dat was aan die Brücke en in Porfays. We konden er ruim de tijd nemen. Het doel de 20 km in 4 uur stappen werd vrij gemakkelijk gehaald.
We hadden ook het weer mee. Het zonnetje was er door gekomen.
Na de tocht namen we nog een goede maaltijd, en konden we van elkaar afscheid nemen. Iedereen die erbij was op deze trainingsmars weet nu zeker dat hij/zij het zal halen op 24 augustus.

Klik op de afbeelding voor mijn foto album, dat ik op Google+ geplaatst heb.

06:02 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

De commentaren zijn gesloten.