04-06-13

De vooravond v.d. training voor de OTW

Uitleg.jpgOp vrijdag 31 mei nam ik 's middags in Gent de trein richting Eupen. Ik was met team 27, de Kaailopers afgesproken om aan de training van de OXFAM trailwalk in de Hoge Venen deel te nemen.

Op de trein trof ik Jan aan. Marleen vonden we niet. Ook bij het uitstappen in Eupen geen Marleen te zien. Bleek dat ze op een trein later zat.

En ... Had die trein nu net geen panne!

Wij namen de TEC bus naar Bütgenbach. Aangekomen in Wörriken, kregen we van Marleen het bericht dat haar trein geëvacueerd werd.

De inrichters zouden er zorg voor dragen dat onze teamleidster aan het station afgehaald werd, want ze zou te laat aankomen om nog een autobus te hebben.

Voor ons verblijf kregen we kamer 5 in bungalow G2 toegewezen. 5 bedden voor de 3 mensen van ons team. Lakens werden ter beschikking gesteld. Eens geïnstalleerd gebruikten we in het restaurant de koude maaltijd. Het buffet was ruim en goed voorzien.

En daarna  volgde de info sessie  over het weekend en de OTW

---- Ik heb er wat van onthouden. Via nieuwsbrieven zullen de trailwalkers trouwens op de hoogte gehouden worden. 

Voor het trainingsweekend zijn we met 90. In Kettenis komen er dan nog 110 stappers bij. Met 200 zullen we op zaterdag de 48 km stappen.

'Reconnaitre le parcours.' is belangrijk voor dit weekend.  Het is geen shopping. Ook is het niet nodig te tellen hoeveel bomen we passeren.  De man die het ons allemaal vertelt, is een Duitstalige. Hij vertelt zijn toelichting in het Frans, en iemand anders vertaalt zijn woorden in het Nederlands.
' Nature pure mais tres dangereux.' We zijn gewaarschuwd! Als er 'Schwieriger wanderpfad ' op een bord staat is het ook moeilijk!

Na de uitleg over het parcours vertelde een dame van het Rode Kruis hoe de EHBO geregeld is. Het verhaal van blaren. Ook hoe we uitputting kunnen voorkomen en hypoglycémies kunnen vermijden. Ik heb wel moeten vragen wat hypoglycémies was.     ----

Als de info klaar was, dan pas daagde Marleen op. Die had al een avontuurlijke tocht achter de rug. Uiteindelijk is ze toch in Bütgenbach geraakt. 

21:30 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oxfam, kaailopers

De commentaren zijn gesloten.