26-05-13

Cafe con leche in Walcheren

compostelaVandaag was ik op stap met een groep Santiago-stappers. We stapten in Zeeland. Vanuit Veere zijn we vertrokken om over Middelburg naar Vlissingen te stappen. 

Met 20 stapten we langs het kanaal en bereikten tegen de middag Middelburg. In de Koorkerk werden we ontvangen. Daar konden we onze boterham opeten, bij een koffie die we van de plaatselijke kerkgemeenschap aangeboden kregen. We kregen er zelfs een Zeeuwse bolus bij.
Daarna verkenden we onder leiding van een charmante stadsgids de stad. Veel aandacht besteedde de dame aan koning Willem II, wiens kroon op de Lange Jan staat, en op de havenactiviteiten van de West- en Oost-Indische Compagnie, die Middelburg in de XVII-de en XVII-de eeuw een belangrijke havenstad maakten.
Het viel me wel op hoe rustig Middelburg op zo een zondag is.
In de namiddag stapten we verder langs het kanaal om Vlissingen te bereiken. De grote kerk hier is de Sint-Jacobskerk. Ook in deze kerk werden we gastvrij ontvangen. Na een kop koffie (of thee) kregen we nog een interessante rondleiding in die kerk. Klik hier voor de website van die protestantse kerk

Het was een interessante dagtocht die ingericht was door de regio Gent van het Vlaams Compostelagenootschap. De tocht naar Santiago vormde dan ook het onderwerp van de vele gesprekken onderweg. Iedere Santiago-ganger beleeft de tocht op zijn eigen manier, en kan er enthousiast over vertellen.

Ik heb wat foto's van onderweg op Google+ geplaatst. Klik hier.

21:21 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: compostela

De commentaren zijn gesloten.