25-05-13

Augustijnen in Ertvelde

wakEen pater heette ons welkom. Het was een augustijn. Hij stond bij de ingang van een brouwerij in Ertvelde.

De wakkere en kontente wandelclub richtte vandaag in Ertvelde een wandeltocht in, waarbij de brouwerij de startplaats vormde.

Daniel en ik waren er iets na 8 uur, en we besloten om de 28,7 km te stappen. Het was goed weer, wel soms een kille wind, maar ook af en toe zon. Zou het dan toch beter weer worden? Het mag wel eens.

De tocht bracht ons eerst in een relatief kort traject langs de Hoge Wal weer naar de brouwerij. Na een soep en een boterham met hoofdvlees begonnen we aan het tweede traject.
Dat was een afwisselend en rijk traject. We liepen langs het Ertvelde van het begin van de XXste eeuw om dan in een bosje terecht te komen waar de salomonszegel zich onder het gewicht van haar bloemen boog. Verder zaten we ineens in de toekomst. Een nieuw industriegebied is in Rieme Noord in opbouw, en als contrast daarmee stapten we langs Ter Looveren, een omwalde kasteelhoeve uit de Middeleeuwen, om dan op Stoepe terecht te komen.  Het is meimaand in dit Maria-oord uit de XVde eeuw.

Na zo een 9 km te stappen waren we aan een rust toe. Die was in de voetbalkantine.

Na de rust en wat gebabbel met wandelkennissen stapten we een landelijke lus in het noordwesten van Ertvelde. En na weer een verpozing trokken we weer westwaarts, waarbij de stenen molen de aandacht trok van iedereen. Iedere wandelaar met een digicameraatje hield er even halt, om het bouwwerk met haar draaiende wieken vast te leggen. Die molen zal je allicht op alle fotoreeksen te zien krijgen.

Er waren een goede duizend wandelaars die van deze mooie tocht in Ertvelde genoten hebben.

18:46 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wak

De commentaren zijn gesloten.