22-05-13

Vrienden zijn het

reigerstappersEens een droge dag vandaag. Gelukkig voor de Reigerstappers. Die richten vandaag hun Madoutocht in. Een wandeltocht in het Meetjesland. Een wandeltocht voor oude meetjes? Neen! Het is vandaag een midweekwandeling voor iedereen.
Een wandeltocht volgens de AKTIVIA-formule. Start tussen 8 en 15 uur wanneer je wil. Volg een uitgepijld traject. Kies de afstand die bij je tijdsbesteding en temperament past. Doe het sportief en snel, of hou het op uw gemakje en geniet van de omgeving. 

Het speelde zich vandaag af tussen het Keigatbos en het bos van het Leen, met daartussen het kleinschalige akker- en weidelandschap van het Meetjesland. Kleinschaligheid troef hier. Dat was zo al vanaf de startzaal. De parochiezaal van Oostwinkel waar de tocht start, heeft maar een gewone deur. Niets imponeert aan het gebouw. Het oogt zo gewoon, zo bescheiden. Desalniettemin genoeg ruimte voor de wandelaars. De startplaats fungeert ook als aankomstplaats en als 1ste rustplaats voor de wandelaars die de 15 dan wel de 20 km kiezen. 
De tweede rustpost was bij de ballonvaarderij Madou, waar deze wandeltocht haar naam aan ontleent. Vanaf de loods van Madou hadden we trouwens ook een lus door het Leen. Het Leen is een plek waar de bomen onze vrienden zijn, waar de bomen gesprekken met ons voeren, en hun bladeren ons omarmen. 
Dat was een van de eerste poëtische ontboezemingen die ik ginder op een bord las.  Er stonden meer borden met gedichten langs de bospaden. Ook de salomonszegel, die overvloedig in de bermen voorkwam, trof me. 

Wat is het goed om buiten te zijn!

16:55 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reigerstappers

De commentaren zijn gesloten.