20-05-13

De paraplu niet nodig gehad in Sint-Lievens-Houtem

land van rhodeOp deze pinkstermaandag koos ik voor de wandeltocht in Sint-Lievens-Houtem.
Inrichter was de club 'Land van Rhode', een club die niet bang is van wat modder en slijk, en altijd tracht om de wandelaar te trakteren met een leuk parcours doorheen de natuur.
De weersvoorspelling was niet zo goed, maar de regen is gelukkig weg gebleven.

Zo rond half elf zette ik aan. Ik zou vandaag de 21 km wandelen. Eerst een parcours dat ons naar Oombergen bracht. Onderweg ontmoette ik Linda, die hier de 30 km kwam wandelen. We hadden elkaar dit jaar nog niet gezien, de rest van de tocht hebben we dan ook samen gestapt.

Het was een toffe tocht langs veel smalle paadjes, langs achterafjes. Soms werden onze broekspijpen goed nat van door het natte lange gras te stappen, maar al bij al werden we van de modderblubber bespaard. 

Veel wandelkennissen hier vandaag. Iemand waarmee ik dikwijls op de bus zit, kwam speciaal naar hier voor de barbecue. Die komt graag naar een tocht die ook wat de bevoorrading betreft goed verzorgd is.

Na de tocht kon ik mijn wandelboekje bijwerken, met de balpen, die iedere wandelaar van de club kreeg. Ik vul nu mijn wandelboeje in met een blauwe stylo van het Land van Rhode. En is het toeval of niet? Ook het tussenblad dat ik in mijn wandelboekje gebruik is er een van dezelfde club.

Ik was na de tocht nog vroeg thuis. Ik kon met Linda mee rijden, waarvoor mijn hartelijke dank.

Bij het verlaten van de zaal kwam ik René tegen. Klik hier voor zijn foto-reeks.
Ik meen ook een glimp van de Nederbelgen te hebben opgevangen. Ik zal zeker ook lezen wat Patrcick en Linda schrijven op: http://nederbelgenopstap.skynetblogs.be/.
Hoe dan ook doorblader ik iedere week de wandelgazette en ga ik grasduinen in de vele wandelervaringen die Beneluxwandelen aanhaalt.  

17:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: land van rhode

Commentaren

Ja Gwy wij waren er inderdaad, ook ik ving een glimp van je op, vitamientjes opdoende in een boterham die je duidelijk smaakte. Stapten een dijk van een tocht, 30 kilometer lang genieten. Een klasbak van een parkoersMeester, prima verzorging onderweg en een lieftallige dame die ons naar het station van Herzele bracht. Kortom een wandeldag om in te kaderen met dank aan het Land Van Rhode.

Gepost door: patrick & linda | 21-05-13

De commentaren zijn gesloten.