11-05-13

De trein stopt in Beernem

IMG1438 - kopie.jpgDe trein stopt in Beernem.

Ik stapte van de trein. Het deed me wat onwennig aan. Nog nooit was ik hier van de trein gestapt. En hoe dikwijls ben ik hier niet gepasseerd op weg naar Brugge of naar de kust?
In Beernem is een wandelsportvereniging gevestigd met stamnummer 9. Met zo een laag nummer is dat zeker een club die al lang bestaat. Misschien behoort die club zelfs tot de stichtende leden van de wandelliga! Hoog tijd dus dat ik hier eens kom wandelen. 

De startplaats is zo een 2 km van het station. En op nauwelijks 100 m van het station is een rustplaats voorzien. Daar ga ik even binnen, en hoor van de andere wandelaars dat alle wandelafstanden hier voorbij komen. Het lijkt mij aangewezen om hier mijn wandeling te beginnen. Ik opteer voor de wandeltocht van 21 km. Een traject van zo een 8 km brengt mij dan door het groene rustige landschap vol met lentebloesem naar De Kleine Beer. 
Vandaag vormt deze zaal de startzaal. Ik moet de administratieve inschrijfformaliteiten nog vervullen, en doe dat dan ook. Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik om een mooi T-shirt af te halen. Dat is een geschenk omdat onze wandelfederatie 40 jaar bestaat. 

Veel wandelkennissen in de zaal. De enen hadden al gewandeld, anderen zouden nog beginnen. Het was de Pitztaltocht vandaag. Het Pitztal is een vakantiestreek in Oostenrijk. Het leek me dan ook toepasselijk om een broodje te eten met worst en sauerkraut. Zo versterkt kon ik weer op weg. De tocht bracht ons langs de vaart en ik kreeg van een medewandelaar een hele uitleg over de aanleg van de vaart, over het recht trekken van het kanaal en het ontstaan van het eiland van Sint-Joris. Het jaagpad was bij momenten moeilijk begaanbaar. Mijn respect voor een wandelaarster die met een kunstheup ook die enigszins gevaarlijk stukken overwon. Chapeau!  Daar neem ik mijn pet voor af. 

Of we snel wandelen of traag. Wandelaars zijn we allemaal. 

Met mijn mobieltje heb ik wat foto's genomen. Die heb ik op Skydrive geplaatst.

19:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Ik was er ook en heb er vollop van genoten. Subiet ook mijn wandelverslagje typen si

Gepost door: maaike | 13-05-13

De commentaren zijn gesloten.