10-05-13

In het westen van Ieper

100kmOp deze vrijdag na Hemelvaart nam ik de trein naar Ieper. Met het seniorenbiljet kost mij dat 6 €, maar ik moet wel tot 9 uur wachten, eer ik op de trein mag stappen. 
Zo was ik om 10u20 in Ieper. Nog ruim de tijd om de 20 te stappen. Voor de 30 vond ik het toch wat te laat. Andere mensen die ook met de trein gekomen waren, kozen voor de 15 km. Nog anderen voor de  6. Ook een 10 km was mogelijk.
De korte afstanden dwaalden over de vesten van Ieper.  De langere hadden hun begin en einde op die vestigingen, en dwaalden voor de tocht af naar het westen, naar Vlamertinge, om dan langs Dikkebus terug te keren. De hele tijd waren de Westvlaamse getuigenheuvels aan de horizon zichtbaar. 
De tocht was goed bevoorraad. Rustposten in een garage, in een loods en natuurlijk ook in ontmoetingscentra.  
Het was een mooie dag, bewolkt, zonnig af en toe, en wat winderig.
Het meest gezellig vond ik dat ik verschillende wandelgezellen van La Marche du Souvenir tegenkwam. Ieper blijft toch de streek waar we de 1ste wereldoorlog gedenken.  

Er waren meerdere leden van mijn wandelclub op deze tocht. Een andere kwartel Jean-Pierre Criel heeft een foto-reeks op Google+ geplaatst. Klik hier.

21:07 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 100km

De commentaren zijn gesloten.