07-05-13

De Koppenberg.

hanske de krijgerDe blauwe hyacinten hebben het bos veroverd. Zij spreiden een blauw tapijt onder de bomen die stilltjes aan blad krijgen. Iedereen die er wandelde, was verrukt over de bloemenpracht. De pinksterbloem en de salomonszegel waren wat meer bescheiden. Ook zij en vele andere bloemen waren van de partij. 

Het was heerlijk op de wandeltocht van Hanske De Krijger. We waren vanuit Leupegem gestart om eerst wat door 't Spei te dwalen, met mooie slingerende wegjes langs plassen en verschillende boomsoorten.
Dan een stuk recht toe recht aan langs de Schelde om af te buigen en langs een meander te trekken. De Koppenberg liet zich al zien, en wij bereikten Melden.
Van daaruit was de Koppenberg ons doel. In een traject dwaalden we langs het bos van de Koppenberg. In een volgend traject mochten we de kasseistrook echt beklimmen. Het is maar 600 m. Maar toch wat hijgen en puffen, dan wel wat trager stappen. Boven dan stil staan en ons laten overweldigen door het uitzicht.  En dan daarna tijdens de afdaling weer genieten van de bloemenpracht!

Het was vandaag op zo een gewone dinsdag een buitengewone wandeling. 

Klik hier voor mijn foto's.

19:33 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hanske de krijger

Commentaren

Guy,ik heb genoten van Uw fotos van de koppenbergtocht waar ik jammer genoeg niet kon bij zijn!
Grtn,Rene.

Gepost door: rene depuydt | 09-05-13

De commentaren zijn gesloten.