22-04-13

Wandelen in Doornik

Zaterdag was ik naar Doornik om nog eens een extra lange afstand te stappen. Daniel richtte in die oude stad een Euraudax-tocht in.
Bij de inschrijving op de 150 km, was ik nummer 26. Uiteindelijk waren we met iets meer dan 30 om de 150 km te stappen. Andere wandelaars kozen voor kortere afstanden. Samen waren we zo met 75 wandelaars om minstens 25 en hoogstens 150 km te stappen.

Bij Euraudax rekenen we 5 uur voor het stappen inclusief rusttijden per 25 kilometer. Voor de 150 km, de langste afstand is dan ook 30 uur voorzien. Vertrekken de zaterdag om 11 uur 's morgens. Einde op zondagnamiddag om 17 uur.

In een eerste traject van verkenden we de bovenloop van de Schelde. We passeerden de beroemde megaliet van Brunehault. We stapten langs hat land van de 5 rotsen, en ondertussen namen we Le Pays Blanc met zijn kalkovens mee.
In de nacht dwaalden we door Doornik. Koning Childerik en zijn zoon Clovis waren daar bij ons. We waanden ons weer in de vijfde eeuw, toen hier het Frankische Rijk ontstond. Speelden we nu een rollenspel? Of waren we gewoon aan het wandelen? Of bracht de nacht ons in woeste verleden tijden?
Toen we Kain bewandelden werd het dag. Na 100 km gestapt te hebben waren we weer eens in Doornik, in de startzaal.
De ochtendlus bracht ons naar de Mont Saint-Aubert, waar we een grote rust namen aan de cafetaria van de Floréal.
In de namiddaglus, was ik er eigenlijk niet meer bij. Het stappen was voor mij precies slaapwandelen geworden. Het was mijn alter ego, een schim van mijzelf die de laatste kilometers aflegde.
Groot was dan ook de trots om de 150 km succesvol uitgestapt te hebben.

Klik hier voor mijn foto-album.

15:50 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: euraudax

De commentaren zijn gesloten.