23-04-13

Lente in Wervicq Sud

wervikDe lente is dan toch begonnen. Hoewel het maar miezerig was deze morgen, werd het een mooie wandeldag.
Nu ik 65 ben, wacht ik tot 9 uur om dan met het seniorenbiljet goedkoop te treinen. Doel vandaag was Wervik. De Wervikse Wandelsport Vereniging richtte er haar lentetochten in.
De lente was er in de vele bloemen, waarbij vooral de tulpenbomen mij konden bekoren.
De wandeling vertrok vanuit zaal Oosthove, vlak bij de brug over de Leie. Er waren verschillende parcoursen uitgezet: 24, 18, 12 en 6 km. Alle afstanden zouden de Leie overtrekken om in Frankrijk, in Wervicq Sud te wandelen.
Ik koos voor de 18, met eerst een plaatselijke tocht door de Balokken, en daarna door het Franse gedeelte. Een medewandelaar vertelde me dat 300 jaar geleden de Franse aanvallers tegen gehouden werden door de moedige Hollanders, en dat toen de vrede van Utrecht gesloten is. Wervik werd toen in tweeën gesplitst.
Nu vandaag in de wandeling deden we de twee Werviks aan.
Over de Leiebrug kwamen we eerst terecht in het industriële Wervcq Sud, met vele ondernemingen uit de vorige eeuw. Daarna bogen we af naar het meer landelijke. Het parcours werd zelfs avontuurlijk, maar niet zo erg dat we veiligheidsriemen moesten aan doen en ons met musketonhaken moesten vasthechten. Een parcours acrobatique forestier had ik hier niet verwacht. In het Stade de la Victoire hadden we een rust, om dan terug langs landelijke wegen en straten met zeer mooie villa's terug naar België te keren.

20:27 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wervik

De commentaren zijn gesloten.