14-04-13

Eindelijk! De zon!

DSC05976.JPG Een zondag! Echt een zondag! Want de zon scheen!
We waren het al een beetje ontwend.
Hoe dan ook! Voor vandaag was ik met Michel afgesproken om in Poperinge te wandelen, op de Hoppelandtocht die door zijn club georganiseerd werd.

Tegen half elf waren we in Poperinge. MARS-pijlen wezen ons vanaf het station de weg naar Maeke-Blijde, waar de wandeltocht start. Onderweg kwamen we doedelzakspelers, Britse soldaten, boeren en meiden met lange rokken en witte hoofddoeken tegen. Hier werd de situatie achter het front van de eerste wereldoorlog weer tot leven gebracht.
In de startzaal babbelde Michel wat af met familie en kennissen, en na een soeje gedronken te hebben, begonnen we aan de 15. De 15 was een tocht van 16,8 kilometer die ons het hoppeland liet bewandelen.
Na een groene boog kwamen we via het park van de ruimtevaarder Frimout aan de markt. De executiepaal sloegen we maar over. Daar stond ons hoofd niet naar. De terrasjes op de markt zaten in het zonnetje goed vol, en wij stapten langs een straat met mooie woningen naar de eerste rust.
Dan verder langs het Quintenspad. Het wandelpad bracht ons naar de Vleterbeek, verder langs de Lyssenthoek. Zouden we nu met de verpleegster Jane mee gaan? Of met de onderzoeker Guillaume? Of zouden we verder door een boerderij stappen?
We besloten in het heden te blijven en gewoon verder te wandelen. Wat deed het zonnetje deugd!
In de volgende rust bleven we nog even buiten zitten. Puur genieten van de lente.

Een heerlijke wandeldag was het wel vandaag!

21:09 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witsoonestappers

De commentaren zijn gesloten.