06-04-13

Gapen naar al die wandelaars

Paasmaandag viel op 1 april dit jaar. Zou april zich met grillen aankondigen?

Neen gelukkig niet. Het was goed weer, zonnig zelfs. Soms wel een kille wind. Ik heb de lippenbalsem wel nodig gehad op mijn wandeltocht.

Ik wandelde bij de Heuvellandstappers op hun Kemmelbergtochten. De wandeltochten vertrokken vanuit het centrum 'De Gaper', beneden in het dorp. We mochten dan ook gelijk klimmen. In het begin was ik wat te voortvarend,  op de eerste steile helling moest ik al even stil staan om adem te halen.

Ik had voor de langste afstand gekozen, de 31 km. Eerst langs de Lettenberg. De  uitgegraven commandopost van de Engelsen herinnerde de 1ste wereldoorlog. Dan de top van de Kemmelberg,  langs de kinderput. Even verder herinnert het Frans monument ook aan WOI. Ondertussen waren we het militair domein gepasseerd, waar onder de immense grote bunker uit de Koude Oorlog ligt. Wrede taferelen hebben zich in het vredig landschap afgespeeld, waar we nu rustig doorwandelen.
Puur natuur:  langs het Eeuwenhout trokken we naar Dranouter. In de Klakeye had de wandelclub een rustpost voorzien.
Vandaar verder via een leuke omweg naar Nieuwkerke. We stapten over een voormalige Romeinse heirweg, die nu de naam draagt van Papestraat.

In de zaal t' Seultje nam ik een grote rust. Het was een rustpost alleen voor de lange afstand. Ruimte genoeg hier.
Vandaar terug naar Dranouter. Ik dacht dat we zelfs een stukje door Frankrijk gingen, want we passeerden een plek met de naam "Au Coin Perdu". Een verloren hoek?
Toen ik weer Dranouter naderde voegde mijn traject zich bij de andere afstanden. Nu werd het wat drukker. De wandelclub heeft duidelijk veel volk naar buiten gekregen.Van Dranouter stapten we weer naar Kemmel.

Klik hier voor de foto's die ik zonder annotaties bij Skydrive geplaatst heb.

18:46 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: heuvellandstappers

De commentaren zijn gesloten.