17-03-13

Wandelen in de hoek tussen stroom en rivier

euraudaxHet is een schoonheid waarnaar men steeds verlangt. Dit schreef Filip de Pillecijn. Is de waterhoek nu teleur gegaan?
Neen! Het was geen literaire wandeling met Stijn Streuvels en Filip de Pillecijn vandaag, of beter gezegd gisteren en vandaag. Het was een Euraudaxmars. Een tocht in de bocht van de Durme, net voor die rivier de Schelde bereikt, stapten we welgemoed aan een strak tempo achter onze baankapitein Frank.
We kwamen bijeen in de Bierhoeve op de Kaaldries/Waterstraat in Hamme. Met 56 wandelaars gingen we van start. 33 van ons zouden de volledige 100 km stappen.
Het werd een mooie tocht over dijken, langs de waterhoeken. We deden leuke dorpjes aan zoals Hamme Sint-Anna, Hamme Zogge, de heide van Waasmunster. Moerzeke en Sombeke wisten ons ook te bekoren. We bewandelden de Mira-route. Kilometers stapten we over de dijken. De groene boorden van deeuraudax rivier waren onze bondgenoot.

Een Euraudax-tocht is inclusief bevoorradingen en maaltijden. En die waren prima verzorgd. Het was bijzonder lekker daar in de Bierhoeve. Een goed belegd broodje na 25 km. De warme maaltijd was varkenshaas, met bij de groenten ook witloof, wat ik bijzonder graag eet. En om 5 uur in de ochtend hadden we een uitgebreid ontbijt.

Het weer zat mee. Het was 3°C in de nacht. Kouder werd het niet. Op wat gedruppel in de avond hebben we het droog gehouden. Ideaal wandelweer, zeker voor zo een lange tocht. De oevers van de oude Durme deelden we met vele fietsers. En ... Er waren ook andere clubwandelaars op ons pad. We mochten onze medewandelaars die voor de tocht van de RWK gekozen hadden, ontmoeten.

Neen! De waterhoek is niet teleur gegaan. De meersen worden nog druk befietst en bewandeld.

20:22 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (1) | Tags: euraudax

Commentaren

Proficiat Guy met Uw zoveelste honderd,men moet het toch maar doen!
Grtn Rene.

Gepost door: rene depuydt | 17-03-13

De commentaren zijn gesloten.