09-03-13

Puien in de broek

kwartels

Ik vertel je allicht niet nieuws als ik zeg dat een broek een laag gelegen land is, vaak nat en vochtig. De paden door zo een gebied zijn dan ook vaak drassig en modderig. Kwestie dus van goede schoenen aan te hebben om te wandelen op de Meentocht van de Kwartels.
Ik wist nog van vorig jaar dat het provinciaal domein van Puyenbroeck in het parcours opgenomen is.
Daar stapte ik deze morgen naar toe. Inderdaad. Aan het molenmuseum zag ik de wandelpijlen al en die volgde ik dan door de Bommels naar Zaffelare. Daar in de dorpskern was de startplaats van de tocht.
Wat babbelen met wandelkennissen. Er waren al veel Gentenaars in de startzaal. Een warme chocolade en een broodje kopen, en natuurlijk de inschrijfformaliteiten vervullen.
De wandelpijlen brachten ons naar en doorheen het provinciaal domein. Het regende gelukkig niet meer, en een mens voelt de lente komen door de bloeiende sneeuwklokjes en hier en daar al een gele narcis.
Het bonte diergezelschap, ons levend erfgoed, liep ook buiten en liet zich door de voorbijwandelende mensen bewonderen.
De kantine aan de zwemkom was open, daar konden we dan ook wat verpozen vooraleer verder te stappen. Was het wat later geweest ik had hier zeker wat blijven eten. Maar nu niet. Nu stapte ik verder, om nog meer van deze tocht te genieten.

Ik had er een ochtendwandeling van gemaakt, en ik heb er deugd van gehad. Het gebeurt niet veel dat het provinciaal domein zo de kern vormt van een clubwandeling.

17:48 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kwartels

De commentaren zijn gesloten.