03-03-13

Het zonnetje is terug

nachtDat doet deugd. Het zonnetje wil weer schijnen. Ook al is het een winterzonnetje, het verwarmt toch ons gemoed.

Vele wandelaars zullen er net als ik nu wel extra van hun tocht genoten hebben. Wandelen is geen verloren moeite.

Voor vandaag had ik voor de Verloren Kost tocht gekozen. Dat is een wandeling vanuit Torhout ingericht door de Nacht.

De startplaats is dezelfde als waar de 100 km Nacht van Vlaanderen start. Vandaag geen 100 km voorzien, wel een heel gamma aan afstanden. De kortste was 4 km, de langste 50 km.
Een aantal verwoede wandelaars kozen er voor om 50 km te wandelen. Die waren al vroeg weg.

Toen Michel en ik in De Mast aankwamen beslisten we bij een kop warme chocolade om de 20 of de 14 te stappen. Onze andere wandelkameraden hadden afgebeld, de keuze lag dus volledig aan ons.
We konden de keuze nog voor ons uitschuiven.
In een eerste traject wandelden we voornamelijk door bewoond gebied, met als topper het domein Ravenhove, een statig landshuis met een mooie en rijke tuin. Na 4 km hadden we een rust. We lieten onze kaart afstempelen en stapten meteen door. Het 2de traject was veel landelijker en we kwamen veel wandelaars tegen die de langere afstanden stapten.
Die zaten ook bij ons in de rust in Wijnendale. De laatste 5,5 km was gemeenschappelijk. Dat traject bracht ons door het domein van de Verloren Kost, waaraan de wandeling haar naam ontleent.

Wij wandelaars wandelden in het zonnetje vandaag. En ik wil dan ook de vele vrijwilligers eens in het zonnetje zetten. Het parcours uitwerken, uitpijlen, pijlen tijdens de tocht controleren, voor natje en droogje zorgen in rustposten, de wandelaars vriendelijk onthalen. Wat zouden we zijn zonder al die mensen die zo bereidwillig helpen om de wandeling mooi te maken en vlot te laten verlopen? Een dikke chapeau voor al de medewerkers!

17:57 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nacht

De commentaren zijn gesloten.