02-03-13

Vanuit het Vurstjen

Vandaag 2 maart heb ik 22 km gestapt in Evergem. De deugddoende tocht begon in het Vurstjen. Ik schreef me in, dronk een warme chocolademelk en begon aan de tocht. Eerst wat dwarrelen in het Evergemse. Ik stapte met Wilfried aan een snel tempo. Dit jaar hadden elkaar nog niet ontmoet. We hadden dan ook veel wandelervaringen uit te wisselen en over onze wandelplannen van 2013 te praten. In het najaar zullen we aan dezelfde tocht in Barcelona deelnemen.
Bij de 2de rustpost bleef ik wat zitten, en hij stapte door. In het navolgende traject kregen we wat meer onverhard onder onze voeten geschoven, en we stapten langs de Lieve. De Lieve vormde de verbinding van Gent met de Noordzee. Nu komt het wat landelijk over. Wat een tegenstelling met het sluizencomplex van Evergem nu. Waar er in de tijd aan de Lieve wat ambachten gevestigd waren, staan er nu aan de Ringvaart grote loodsen en opslagplaatsen met reuzecontainers.
De wandelpijlen stuurden ons van de Ringvaart weer naar de Kale om dan in het Vurstjen de tocht wat landelijker af te sluiten.

Van wandelen vermager je niet. Een Reynaertstapster die in de aankomstzaal naast mij zat zei dat ze haar dieet opzij schoof en at een lekkere schotel frieten met stoverij.

21:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wak

De commentaren zijn gesloten.