28-02-13

Vermist

davidsfondsMarkant Assenede, Markant Zelzate en Davidsfonds Zelzate nodigen iedereen uit op dinsdag 5 maart 2013 om 20u00 voor een lezing door de heer Alain Remue, commissaris bij de Federale Politie en diensthoofd van de "Cel Vermiste Personen".

Alain Remue neemt ons mee achter de schermen en vertelt over de “Cel Vermiste Personen” van de Federale Politie, opgericht in 1995 na een golf van onrustwekkende verdwijningen.
 
Hij geeft een beklijvend relaas over vertwijfeling en hoop, over tragedie en opluchting, over hoe en waarom mensen verdwijnen en hoe je ze terugvindt, over moordenaars en pedofielen, over mysteries, en over politiemannen die nooit stoppen met zoeken.
 
Alain Remue zal ons tijdens zijn lezing inzicht geven in de dagdagelijkse werking van de "Cel Vermiste Personen", in al haar uiteenlopende aspecten. Hij brengt een reeks toonaangevende praktijkervaringen uit zijn werkveld mee.

Wil je net zoals ik, de lezing horen? Kom dan dinsdag tegen 8 uur 's avonds naar zaal De Kring, in de Kerkstraat te Zelzate.
De toegangsprijs is 5 € voor DF-en markant leden en 7 € voor niet-leden

19:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: davidsfonds

27-02-13

Kil en stil

IMG1247.jpgVandaag moet ik weer wat papierwerk doen. Het werk van een secretaris en het werk van een penningmeester moet nu eenmaal ook gebeuren. E-mails, gewone post, correspondentie bijwerken. Rekeningen, betalingen, boekingen behandelen.

Toch een kleine wandeling vandaag. Gewoon hier bij mijn deur tussen Assenede en Zelzate.
Wat me opviel was de koude. Ik had nochtans handschoenen en een gevoerde jas aan. En wat me ook verrastte was de stilte. Op een enkele fietser na ben ik niemand tegengekomen. De fietser was een vogelspotter die met zijn verrekijker de vlucht van de ganzen volgde.

14:37 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

26-02-13

65 jaar geworden

Scanverjaardag.jpgNu ben ik echt een senior. Nu mag ik met de trein rijden aan het gereduceerd tarief voor de senioren. Zou ik nu langere treinreizen maken? Bijvoorbeeld de maandag in het Limburgse wandelen? Wat meer naar de Ardennen reizen?

In ieder geval, met mijn verjaardag was ik in Spanje. De taart heb ik dan ginder in het dorpje Arroyo de la Miel, gegeten. Mijn schoonzussen waren erbij, dat maakt de taart met koffie nog extra feestelijk.

Hartelijk dank aan iedereen die me feliciteerden voor mijn verjaardag.

Nu terug thuis heb ik met wat vertraging ook de verjaardagskaarten die met de post gekomen zijn geopend.

22:20 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (2)

Weer thuis vanuit de Costa del Sol

DSC05129.JPGOnze Spaanse vakantie is voorbij.

De warmere oorden hebben we achter ons gelaten. We zijn weer naar ons eigen land gevlogen. Toen we de Spaanse zuidkust verlieten zagen we de vele open zwembaden in de tuinen. Toen we naar Bruselas daalden kregen we besneeuwde landerijen te zien van uit het vliegtuig.

OOST WEST THUIS BEST. Het is heerlijk na zo een week vakantie weer in eigen huis te zijn.

16:51 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

25-02-13

Tot weerziens

DSC05132.JPGHet is de laatste dag van onze week vakantie. 's Avonds gaan we dan ook in een typisch Spaans etablissement de cena gebruiken. De Spaanse keuken heeft ons goed gesmaakt in Casa Gaspard.

We hebben zo verschillende gerechten gegeten. Grote schotels waar we telkens wat van namen. Maar eerlijk gezegd ik heb er niet opgelet hoe de naam is van de delicatessen die we verorberden. We hebben de keuze aan onze familie over gelaten. Die hebben er meer verstand van. Die zijn thuis in Andalusia.

We reizen welswaar niet om te eten en te drinken. Een reis afsluiten met streekeigen rechten, doet evenwel deugd aan het hart. 

Vaarwel familie Siles Steyaert. We zien elkander weer. 

22:42 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

No light

DSC05130.JPGMaandag, de laatste vakantiedag. Voor ontbijt kies ik deze keer voor pannekoekjes. Eieren met spek, heb ik al eens gehad. Worstjes met bonen in tomatensaus ook al. Zo een ruim ontbijtbuffet is wel wat.

Ons Elisabeth voelt zich echter niet goed. Gelukkig mag het ontbijt mee naar haar kamer. Dat zal voor haar een rustige dag worden.

Zelf stap ik nog even langs het strand en langs de promenades. De verschillende playas zijn rustig. Ook de verschillende terrasjes trouwens. Het is er stil. Tegen de middag neem ik zelf een terrasje om een café solo te drinken. Maar het gaat niet. De camarera legt me het me uit: 'No light'. Nu pas valt het me op dat er nergens geen lichten branden, dat er nergens geen muziek klinkt. Een koffie zetten is niet mogelijk. Ze zitten zonder electriciteit.

Dan maar verder zonder drankje. Dorstig weer is het nu precies ook niet.

De koffie gebruik ik dan later in het hotel. Heerlijk op het terras. De mannen zitten er in ontbloot bovenlijf, de vrouwen liggen te zonnen. Dat is het Spanje van zon en zee.

14:38 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

24-02-13

Helado con nueces

DSC05059.JPGDag 6, Zondag 24 februari 2013

Als ik in Spanje verblijf moet ik toch minstens een keer chocolate con churros eten. Daar begon ik deze zondag mijn ontbijt mee. 

Na het ontbijt stapten we langs de Paseo Maritimo de la Carihuela tot in  Torremolinos. Beneden in een bar hadden we al wat gedronken, Kwestie van de wandeltocht te pauzeren en wat bij te komen. Daarna trokken we voorbij de hoge rots van de Castillo Del Inglés en gingen de vele trappen op naar boven Bij de heladería San Miguel dronken GinetteDSC05061.JPG en ik zo een reuze cappucino, en Elisabeth at een verrukkelijke ijskreem met noten. De helado con nueces smaakte haar opperbest.

In Torremolinos passeert de trein onder de grond, en we namen die trein, de RENFE,  naar Arroyo de la Miel. Het loket was niet open, maar we konden met de bankkaart onze tickets aan een automaat kopen.

DSC05087.JPGNadien, zoals iedere dag in onze Spaanse week, zochten we Magda en Manolo op. En zelf wou ik nu het beter weer is, nog eens de kabelbaan nemen, vanaf de Tivoli de berg Calamorro op.

De paden op de berg waren nu te bewandelen en ik heb ik mij afgevraagd hoe ik daar een paar dagen eerder heb durven wandelen.
Vandaag was het prachtig. Het was heerlijk kuieren op de rotswanden. Heel wat jonge ouders lieten hun kinderen genieten van de natuurlandschappen en de roofvogels.
Zicht op de kust langs de ene kant, zicht op de bewoonde wijken beneden. En langs de andere kant zicht op de verlaten woeste hoogten van de Sierra Nevada. 

19:56 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)