22-02-13

Regen op de berg

DSC04990.JPGVrijdag 22 februari is dag 4 van onze week vakantie aan de Costa del Sol. Een dag zonder zon.
's Morgens een wandeling langs het strand en langs de mooie plezierhaven van Benalmádena. Toen was het droog, al dreigde het af en toe te regenen. Elisabeth mocht al af en toe haar paraplu open plooien.
Dan stapten we met ons gedrieën naar de markt in Arroyo de la Miel.
We dwaalden langs de kraampjes en kochten er een bloempje voor de gastvrouw.

Terwijl Elisabeth en Ginette bij Magda bleven, wou ik met de kabelbaan naar boven, de berg Calamorro op. Het was ondertussen hevig beginnen regenen. Zou ik overmoedig zijn om met zo een weer op de berg te gaan? De teleferiek is in werking, maar er was nog geen show met de wilde roofvogels. Mij niet gelaten. Ik betaalde en stapte een cabine in. Het waaide wat, en de cabine schommelde wat, maar dat gaf niet. Geleidelijk steeg de cablecar de helling op.

Eens bovenop de berg was het niet te doen. De kletsende regen maakte het stappen op de rotspaden uiterst DSC05003.JPGmoeilijk. Ik kon niet staande blijven door de hevige wind. Gelukkig zijn de rotspaden op de bergtop afgezet met relingen. Ik hield die balustrade krampachtig vast. Vergezichten waren er niet. De zeekust was in nevelen gehuld, geen panaroma te aanschouwen.
Bij het afdalen moest ik nog wachten. Wegens de hevige wind mocht niemand in de cabines stappen.
Voor de bergtocht heb ik de verkeerde weersomstandigheden gekozen. Dit dus eens opnieuw doen als het zonnig en droog is.

Na dit avontuur keerde ik naar Magda's huis terug, en later op de avond heeft Daniel ons weer naar het hotel gebracht.

22:04 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.