21-02-13

Feel good walk in Benalmádena

DSC04959.JPGDonderdag 21 februari. In het hotel kunnen we vanaf 8 uur ontbijten. In mijn geval neem ik een uitgebreid ontbijt met een eitje sunny side up, met worstjes en boontjes in tomatensaus. Met gebakken tomaten ook.

Voor een mens het weet, is het 10 uur. Het is weer eens tijd om langs de sfeerrijke promenade te wandelen. De voettocht brengt me naar Torremolinos langs de stranden van Saltillo, Montemar, La Carihuela.

Aan de Playa del Bajondillo verlaat ik het strand en stap de trappen op naar de binnenstad. Het is donderdag, marktdag hier. Verschillende trekken naar de plaats waar de marktventers hun kramen hebben opgeslagen. Zelf trek ik niet zo ver. Op een pleintje tusse de wirwar van nauwe straatjes drink ik een cappucino. Dat is weliswaar niet typisch Spaans maar in de heladeria Miguel smaakt het reuzeglas koffie met room mij opperbest. Het is heerlijk zitten op het terras in het zonnetje.

Na zo een middagpauze daal ik weer naar de zee af. Nu om terug te keren kies ik meer voDSC04985.JPGor de parallelstraatjes met hun restaurantjes, winkeltjes, bars en terrasjes. Hier evengoed als op de promenade een variëteit van op vakantiegangers ogende Britse, Nederlandse, Indische, Italiaanse zaken en nog meer uit andere landen tussen de echte Spaanse zaken.

In Benalmádena Puerto ga ik toch een café solo drinken in het hotel. In de tuin van de Siroco is er internet. En ik wou toch even naar facebook kijken. Even maar, dan ben ik weer wandelen. Langs de ommuurde viviendos en de urbanizaciones slenter ik de berg op, naar Arroyo de la Miel, waar Magda en Manolo wonen vlakbij het nu nog gesloten pretpark Tivoli.

17:47 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.