18-02-13

Wij en Europa

ACADEMIE.jpgOnze groep OKRA Academie richt volgende week een interessante lezing in. Dit is de aankondiging:

Voordracht   ’ HOE EUROPA ONS LEVEN BEÏNVLOEDT…’

Dinsdag 26 FEBRUARI 2013– OKRA ACADEMIE  - MEETJESLAND- EEKLO

Hendrik Vos, prof.dr. Vakgroep Politieke Wetenschappen UGent

De Europese Unie verkeert sinds het losbarsten van de eurocrisis in woelige wateren. Tegelijk is die Europese Unie een raadselachtige organisatie. Europese politiek lijkt vreselijk ingewikkeld te zijn en enkel te doorgronden door geleerde juristen of zonderlinge Europakenners. Maar tegelijk is Europa ook heel dichtbij gekomen. Almaar vaker zitten er berichten in het nieuws die het hebben over Europese beslissingen. Vlaamse of Belgische regels moeten worden aangepast aan de Europese wetten. Er worden maatregelen ingevoerd omdat ‘het moet van Europa’. Andere regels worden afgeschaft, want ‘het mag niet van Europa’.
De invloed van Europa is op amper twintig jaar tijd in elk geval spectaculair gegroeid. Alle Europese wetten beslaan vandaag samen al ongeveer 100.000 bladzijden, en ieder jaar komen er een paar duizend nieuwe pagina’s bij.

Tijdens deze lezing legt Prof.Hendrik Vos uit hoe buitengewoon groot de impact van de Europese Unie is geworden. Hij biedt een verrassende kijk in de Europese keuken, waar het er vaak levendiger aan toe gaat dan meestal wordt gedacht.

Organisatie : OKRA-ACADEMIE - MEETJESLAND

Plaats :

Cultuurcentrum N9 De Fabriek, Molenstraat 31 te Eeklo. Parking : Jan Fr.Willemsplein

Datum : dinsdag 26 februari 2013 om 14.30 u

Prijs : leden : 5 Euro. Niet leden : 6 Euro. Komuitpas : 1 Euro

16:45 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: okra

De commentaren zijn gesloten.